Teglspån på 124 boliger i Aarhus

Annonce – Dato 16 Feb 2017

Flotte Teglspån til de nye facader

Teglspån på 124 boliger i Aarhus

Teglspån på 124 boliger i Aarhus

KOMPROMENT leverer de flotte Teglspån til de nye facader i boligområdet Ryhaven i Århus

De nye boliger opføres af Scandi Byg og er tegnet af Ravn Arkitektur. Projektet afvikles i fem etaper.

Boligerne er opbygget som industrielt fremstillede moduler, der leveres næsten færdige til byggepladsen, hvor de monteres og færdiggøres indvendigt og får facaderne beklædt med Teglspån fra KOMPROMENT.

- Teglspånene fra KOMPROMENT var inde i billedet fra starten. Man kender jo træspån som beklædning fra blandt andet Alperne og Norge, men i klinkeudgaven får vi et materiale med høj æstetisk kvalitet og en holdbarhed på måske 100 år, som er resistent over for klimatiske og mekaniske påvirkninger og som derfor har lave omkostninger til drift og vedligehold, siger arkitekt Poul Henning Sørensen.

Industrialiseret præfabrikeret modulbyggeri

- Vi bygger ikke alene de rumstore moduler til boligerne på vores fabrik i Løgstør - skure, terrasser og selv hegnene laves på fabrikken og køres til byggepladsen, hvor de monteres og færdiggøres. Boligmodulerne er 80-85 procent færdige, når de kommer fra fabrikken, forklarer projektchef Cuno Mouritsen fra Scandi Byg.

- Vi oplever en meget stor interesse for det her projekt fra flere sider. Boligforeninger er interesseret i renoveringsmetoden, hvor vi rykker det hele ned til fundamentet og bygger nyt ovenpå, og arkitekter spørger især til facadeproduktet fra KOMOPROMENT, som ser godt ud, fortæller Cuno Mouritsen.

- Det er dyrt og besværligt at egenudvikle, så det er vigtigt for os at kunne sammensætte vores byggerier bedst muligt med eksisterende produkter og systemer, og der har vi et super godt samarbejde med KOMPROMENT, der er løsningsorienterede og altid arbejder på, hvilke facadeløsninger der skal udvikles næste gang, siger Cuno Mouritsen.

Innovation på tværs

- Teglspån er faktisk et resultat af en sjældent set innovativ proces, hvor forskellige aktører her producent, arkitekt og entreprenør - forener deres forskellige kompetencer og erfaringer, og frembringer en løsning, der er et reelt behov for i markedet, siger Kim Kristensen.

Teglspån til lette tegl-ydervægge

Teglspånsfacaderne til Ryhaven er blådæmpede af typen "Manchester" med rustik overflade, men teglspån produceres i syv forskellige farver, der igen fås med tre forskellige overfladestrukturer. Ved byggerier med mindst 1.500 m2 facadeareal er det muligt selv at designe sine egne farver og overflader. Teglspån er et let facademateriale, der grundlæggende ingen vedligeholdelse kræver og de monteres nemt ved hjælp af KOMPROMENTs 100% uorganiske facadesystem.

Læs mere om teglspån her 

Se yderligere info her

Referenceprojekter fra KOMPROMENT ApS

Uglevænget

Uglevænget

Nybygning | Køge | 20-25 Mio.Kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Køge med 13 lejligheder på 2 etager . Selve ...

Gaardhaverne

Gaardhaverne

Rækkehusprojektet “Gaardhaverne” i Høje Taastrup har netop modtaget licensb...

Kornets Hus

Kornets Hus

Kornets Hus er Danmarks nye, flotte og samtidig hyggelige center for viden og...

Engparken - Køge Kyst

Engparken - Køge Kyst

Engparken ved køgekyst er blevet beklædt med Komproment’s ZAPPA facadesystem,...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår