Tegl i historiske renoveringer og fremtidens moderne byggeri

Annonce – Dato 24 jan 2023

Tegloverliggere er en teknik der har været brugt i generationer, og er et langtidsholdbart produkt til dør- og vinduesåbninger. Mursten er ideelle til at modstå vind og vejr og egner sig godt til områder med hårdt vejr.

Tegloverliggere fra TS tegl

Hos TS-Tegl A/S har vi specialiseret os i tegloverliggere af bedste kvalitet siden 2002.

Vi har de senere år oplevet en stigende efterspørgsel på tegloverliggere, dels til nybyggeri, dels til om- og tilbygning. Vi lægger stor vægt på at imødekomme hvert byggeris æstetik, historie og fremtid.

Nybyg eller bæredygtig renovering af murværk med eksisterende sten?

Du kan levere dine egne sten til at få produceret tegloverliggere. Det betyder, at du kan pille gamle mursten ud af din bygning eller levere en sending af det samme brændingsnummer til vores lager, og få lavet overliggere efter dit eget ønske af dine egne sten. Dette har vi valgt at tilbyde, da det vil give, et mere strømlinet udtryk, idet overliggeren vil falde naturligt ind i det allerede eksisterende murværk.

Hvis du skal renovere en bygning, kan det være en fordel, at få produceret tegloverliggere af mursten fra den samme bygning, da det vil gøre overgangen fra murværket til overliggeren så usynligt som muligt. De mursten har nemlig været den samme slags slid i gennem, og der vil derfor ikke være forskel på dem.

Når vi tilbyder at producere tegloverliggere af egne sten, er det også en mere bæredygtig løsning, både for vores proces, men også for byggeriet.

Nybyg eller bæredygtig renovering af murværk med eksisterende sten

Hvad er tegloverliggere?

Tegloverliggere er mursten, der er støbt sammen med stål og beton, så de kan placeres over åbninger i et byggeri. Facadeoverliggere er ikke lavet til belastninger, hvorimod bagmursoverliggere oftest skal bære lasten fra det overliggende murværk.

Når vi producerer tegloverliggere skærer vi riller i murstenene, trækker stål igennem og støber med beton ned over. Alt dette er med at skabe en stabil og solid tegloverligger.

Du kan bestille vores overligger i mange længder og bredder (fx 11, 17, 26 cm bagmur).

tegl fra ts teglTrends for tegl i nybyg

Tegloverliggere er ikke kun brugt i traditionelle bygninger, men også i moderne nybyggeri. Deres æstetiske og holdbare egenskaber gør dem til et attraktivt valg for arkitekter og bygherrer.

I moderne nybyggeri kan tegloverliggere bruges på en række måder for at skabe interessante arkitektoniske udtryk. For eksempel kan de bruges i kombination med glasfacader for at skabe kontrast og tekstur. Tegloverliggere kan også være et godt valg for passivhus byggeri, da de kan hjælpe med at regulere indeklimaet og beskytte mod solens varme.

I moderne byggeri, bruges tegloverliggere også i kombination med andre materialer som fx træ, beton eller metal, for at skabe unik og moderne arkitektur.

20 års erfaring og ekspertise som du kan trække på

Med vores nu 20 års erfaring med at producere og levere overliggere spænder vores ekspertise vidt. I gennem tiden har vi beregnet, produceret og leveret tegloverliggere til mange forskellige typer af byggeri, her i blandt skoler, erhvervsbygninger, lejlighedskomplekser og almindelige boliger. Vi har derfor fået indrettet vores produktion til at kunne lave tilpassede løsninger og speciallavede overliggere. Derudover er vores glæde ved mursten og murstensoverliggere kun vokset med årene, og vi gør en dyd ud af at have fingeren på pulsen, når det gælder nye stentyper og trends på markedet.

Med fabrik på eget domicil har vi mulighed for at planlægge produktionen efter kundernes efterspørgsel, hvilket gør, at vores leveringstid er hurtig, effektiv og fleksibel. Det har også fremmet vores mulighed for at lave de ændringer, der skal til for byggeriet med forholdsvis kort varsel, derfor vil du altid få overliggere, der er fuldstændigt tilpasset dit byggeri.

Her hos TS-Tegl A/S tilbyder vi at være med fra start til slut i dit byggeri.

  1. Vi beregner og dimensionerer overliggere ud fra tegningerne fra arkitekten (plan-, facade- og snittegninger)
  2. Der bliver sendt et tilbud med nummeret overliggere og med tilhørende numre på plantegning
  3. Når tilbuddet er sat i ordre bliver der sendt tegninger til godkendelse og indhentet information om facadestenene
  4. Til slut leverer vi overligger, samt det tilhørende tilbehør, direkte ud på byggepladsen

Besøg os på vores kontor eller online!

Vi sidder altid klar på kontoret til at tage en snak om dit byggeri eller mulige spørgsmål om tegloverliggere. Alternativt kan du besøge vores hjemmeside, se vores produktkatalog og gi´ os et kald på 86 10 92 77 for at blive inspireret til dine muligheder.

Mere om produktet Tegloverliggere

Tegloverliggere

Hos TS-Tegl A/S tilbyder vi tegloverliggere

Tegloverliggere og murstensoverliggere

Tegloverliggere og murstensoverliggere

Vi er specialister i fremstilling af overliggere i tegl- og mursten

Læs mere

Specialoverliggere

Specialoverliggere

Vi kan lave næste alt fra egen fabrik. Vi hjælper dig med mange løsninger

Læs mere

Egne sten

Egne sten

Vores produktion tillader os at designe helt unikt tilpassede løsninger

Læs mere

Ophængt murværk

Ophængt murværk

Vi er blevet specialister til at producere overliggere til ophængt murværk.

Læs mere

Produkt-brochure

Produkt-brochure

Se dine mange løsninger her i vores katalog

Læs mere

CE-mærkning på standard overliggere
CE-mærkning på bjælke til anvendelse i murværk
Ydeevnedeklaration for komposit tegloverligger

Ydeevnedeklaration for komposit tegloverligger

Læs om ydeevne for standardoverliggere

Læs mere

Yderevnedeklaration for forspændet teglbjælke
Bæreevne af præfabrikeret teglbjælker
CO2 data på produkter
Forudsætninger for Letbek Carbon footprint screening
EPD - Tegloverliggere