Tagpap-løsninger med to lag har mindst 50 års levetid

Annonce – Dato 10 jan 2019

En ny analyse rykker udvalgte tagpapløsninger op i top på holdbarhedsskalaen. Vælger man Phønix Tag Materialers premium-løsninger med SBS-underpap og -overpap, har taget udsigt til mindst 50 års levetid. Det konkluderer det uvildige organ ETA Danmark på baggrund af feltundersøgelser fra Statens Byggeforskningsinstitut, som har gennemgået en række tage fra 1990’erne.

Tagpap, Tagpapløsninger, tagpapprodukter

Ny TGA

Indtil nu har bygherrer kunnet forvente en levetid på ”mellem 30 og 35 år”, når de valgte et tag med tagpap. Men en ny, uafhængig Teknisk Godkendelse til Anvendelsen – også kendt som en TGA – hæver nu det estimerede antal leveår for Phønix Tag Materialers to-lags SBS-løsning til mindst 50 år under forudsætning af, at taget er udført korrekt efter anvisningerne i Taghåndbogen.

Analysegrundlag

Det er den uvildige organisation ETA Danmark, der har stået for at udarbejde den tekniske godkendelse. Konklusionerne omkring levetid bygger på feltundersøgelser fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi), som på foranledning af ETA Danmark har gennemgået og analyseret en række ældre tage over hele Danmark, hvor tagpappen er udlagt i 1990’erne. ”Feltundersøgelsen viser, at de oprindelige fysiske egenskaber ved tagpappen er stort set bibeholdt efter 25 år. På den baggrund vurderer vi, at to-lagstagdækningen bestående af PTM Bituflex eller BituFlex Kombi overpap med PTM Duraflex eller DuraFlex Kombi underpap har en levetid på mindst 50 år, hvis den er korrekt udført”, fortæller adm. direktør Thomas Bruun fra ETA Danmark.

Bekræfter interne undersøgelser

De 25 år gamle papløsninger har næsten ingen tegn på nedbrydning, heller ikke i skotrender og lunker, hvor der lejlighedsvis står vand. Hos Phønix Tag Materialer, som står bag de undersøgte tagpapprodukter, er der stor tilfredshed med analysens konklusioner: ”Vi er rigtig glade for, at den nye TGA bekræfter vores interne undersøgelser gennem en grundig, uvildig analyse, der er baseret på danske forhold. Vi ved, at sikkerheden for et tæt tag i mange år er en af de allervigtigste parametre, når der skal vælges materialer. Og en lang levetid på over 50 år betyder både en økonomisk fordel og en mere bæredygtig brug af ressourcerne for bygherren”, siger Kenneth Vraa, salgs- og marketingdirektør i Phønix Tag Materialer.

Hjælper rådgivere og bygherrer

En Teknisk Godkendelse af Anvendelsen er en ny type godkendelse, der især er et vigtigt arbejdsredskab for fagfolk, som har brug for at kende både produktegenskaber og forbindelsen til bygningsreglementets funktionskrav. I en TGA dokumenterer en uvildig tredjepart, at et givet produkt lever op til det, som producenten beskriver.

”Med en TGA kigger vi mere holistisk på produktet og ikke bare specifikt på eksempelvis brandegenskaber”, forklarer Thomas Bruun, og fortsætter: ”Ved at samle alle de egenskaber, der kan være relevante, får vi en fyldestgørende dokumentation, som gør, at de, der skal bruge tagdækningen, kan træffe deres valg af materialer på et informeret og dokumenteret grundlag. I dette tilfælde betyder det en tryghed for den arkitekt, konstruktør eller rådgivende ingeniør, der skal anbefale en sikker tagløsning til et projekt''.

Fakta: Hvad er en TGA?

En TGA-godkendelse giver mulighed for at deklarere værdier for flere produktegenskaber og samtidig angive, hvordan egenskaberne forholder sig til dansk byggelovgivning.

Kilde: ETA Danmark

Mere om produktet Tagpap

Tagpap

Moderne tagpap et ganske andet produkt end tidligere.

Overpap

Overpap

PTM BituFlex som øverste lag tagpap

Læs mere

NOXOUT miljøvenlig overmembran

NOXOUT miljøvenlig overmembran

Reducerer mængden af NOx-partikler I luften

Læs mere

Underpap

Underpap

PTM DuraFlex som underste lag tagpap

Læs mere

Rodhæmmende tagpap

Rodhæmmende tagpap

Øverste lag i flerlagsløsninger til f.eks græstørvstage

Læs mere

Tagshingles

Tagshingles

En elegant tagløsning til nybyggeri og renovering.

Læs mere

DGNB-CERTIFICERET BYGGERI

DGNB-CERTIFICERET BYGGERI

Phønix Tag Materialer bidrager til certificeringen af bæredygtige bygninger

Læs mere

Tagpap guide
Tagpap inspiration
Undertage
TagSealer
NOXOUT
Bim objekter

Bim objekter

Se BIM objekter her

Læs mere

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår