Tagboliger i hjertet af Østerbro

Annonce – Dato 13 jun 2019

Oppe under byens tage er rummene ofte meget karakterfulde, med loft til kip. De skrånende vinkler, anderledes kig og dagslyset der strømmer frit ind fra himlen gør, i kombination med altaner, kviste og terrasser, at en tagbolig er en fornuftig investering i livskvalitet. De tidligere tørrelofter og depotrum udgør et stort potentiale. Alene i København findes der i dag loftsarealer, der skønnes at kunne konverteres til ca. 20.000 attraktive boliger.

Profile A/S leverer komplette tagkonstruktioner til projektet Silkeborg Lofts

Unikke boliger

Et af de gode eksempler er projektet Silkeborg Lofts i Silkeborggade på Østerbro i København. Bygherre er RIOS Tagbolig, som gennem de sidste 30 år har arbejdet med den ældre bygningsmasse i København som den røde tråd. ”Det mest spændende ved at bygge tagboliger generelt er, at de skal tilpasses de eksisterende forhold i ejendommen. Det betyder at alle boliger bliver forskellige med hver deres unikke præg og indretning”, udtaler Christian Langebæk Søndergaard, indehaver og projektansvarlig i RIOS

Renovering i 4 etaper

Projektet omfatter en totalrenovering af tagetagerne på en række ejendomme i Silkeborggade. Bygningerne er en del af det tætte indre Østerbros karréstruktur i 4 til 5 etager og er opført omkring 1913. Ombygningen er så stor, at den er delt op i fire fortløbende etaper. I øjeblikket arbejdes der på etape 2, en hjørneejendom, som er klar til indflytning i sommeren 2019. Denne del af byggeriet består af 15 nye tagboliger med højt til loftet og masser af dagslys.

Projektleder Camilla Bagge fra RIOS har styret processen med sikker hånd: ”Udfordringen i Silkeborg Lofts har været det statiske projekt, da vi gerne vil undgå hanebånd i tagkonstruktionen og samtidigt har mange åbninger i form af kviste, ovenlys og altaner.”

Profile A/S leverer den komplette tagkonstruktion

Ny tømmerkonstruktion under telt

I dette projekt har man valgt at bygge under telt og dermed være uafhængig af vejrliget. Profile A/S leverer den komplette tagkonstruktion, der samlet set består af flere hundrede momentstive rammer. Projekteringen er sket i tæt samarbejde med RIOS, og gennem hele forløbet har Profile været en del af deres rådgivningsteam. De fire leverancer er fordelt over 12 – 14 måneder, og der er stor variation i rammernes længder og dimension. Projektleder Camilla Bagge udtaler:
”Valget faldt på LVL/Kerto-bjælker fra Profile, fordi almindeligt spærtræ ikke var tilstrækkeligt på grund af vores ønske om at undgå hanebånd, - for at skabe et helt åbent rum i tagboligerne. Vi har desuden arbejdet med Profile tidligere og er glade for den kvalitet og service de leverer. Fordelen ved at anvende en samlet løsning fra Profile er, at entreprenøren sparer tid i montagen, da spærene leveres færdige på byggepladsen og blot skal monteres efter en tegning. Det vanskelige er selvfølgelig at de faktiske forhold ikke altid stemmer overens med planen, men vi har også her en god dialog med Profile, som er fleksible ved eventuelle ændringer.”

Fakta:

Bygherre: Silkeborg Lofts A/S
Bygherrerådgiver: RIOS A/S
Ingeniør: Madsen & Søeborg Rådgivende ingeniørfirma ApS
Tømrer, murer, blikkenslager: Laumann Entreprise ApS
Byggeår: 2018 - 2020

Yderligere information: www.profile.dk, tlf. 7363 1000.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår