Spar på varmeregningen og optimer dit indeklima med energiruder

Annonce – Dato 24 jan 2023

Det kan betale sig at undersøge, om du har ældre termoruder uden energibelægning eller om du har moderne energiruder. Der er nemlig betydelig forskel på ældre termoruder og de energiruder, vi kan tilbyde i dag. Varmeregningerne stiger med rekordfart, og mere end nogensinde før ser vi efter justeringer og optimeringer af boliger og bygninger, for at undgå eksploderende regninger.

At skifte ruderne i eksisterende vinduer kan give markante besparelser på varmeregningen samt et bedre indeklima. I langt de fleste tilfælde er det slet ikke nødvendigt at skifte hele vinduet, men blot selve termoruden, hvilket mindsker omkostningen ved udskiftningen betydeligt. En ny termorude har i gennemsnit tjent sig hjem på blot 3 år, bl.a. ved besparelserne på varmeregningen. Kontakt os for en beregning af, hvor hurtig din tilbagebetalingstid vil være ved at skifte til energiruder.

energiruder fra scanglass

Tjek dine ruder for energibelægning

Med en lightertest kan du nemt vurdere, om dine termoruder er med eller uden energibelægning. Ved at holde en tændt lighter i en fingers afstand fra ruden (ca. 5 cm), vil du kunne se flammen spejle sig. Er ruden med energibelægning, vil en dobbeltflamme fremgå hvoraf den ene har en anden farve end de andre (som vist på billedet).

Et bedre indeklima med energiruder

Vinduer har meget at sige for indeklimaet i hjemmet eller ejendommen. En termorude har en gennemsnitlig levetid på 20 år. Det kan derfor betale sig at overveje nøje hvilke funktioner der er ønsket af den nye termorude. Med en energirude får du blandt andet:

  • Energieffektivitet og dagslys komfort
  • Neturalt udseende
  • Reduceret varmetab med lav u-værdi til stor gavn for både miljø og varmeregningen

Tjek dine ruder for energibelægning

U-værdien indikerer, hvor høj isoleringsevnen er for ruden. Jo lavere tal, des bedre isoleringsevne.

Ud over varmeisolering kan flere funktioner indbygges i termoruden, som forbedrer indeklima og udnyttelsen af bygningen, herunder solkontrollerende egenskaber, lydisolering samt sikkerhed. Alle funktioner kan kombineres på kryds og tværs, så du får den rude, der matcher dine behov bedst. Ved sydvest-vendte facader, hvor risikoen for overophedning er størst, kan det svare sig at kombinere energiruder med solkontrollerende egenskaber, mens ruder med lamineret sikkerhedsglas kan forebygge indbrud samt misfarvning af gulv og møbler grundet UV-stråling.

energiglas, termoruder

Reducer varmetab og indvendig kondens med varmkant

Ældre afstandsprofiler er af aluminium eller galvaniseret stål, som har en høj kulde-ledningsevne. Dette medfører store forskelle i temperaturen mellem glassets midtpunkt og randzonen, hvilket kan give dug og kondensvand, og dermed risiko for svamp og råd i karme og rammer.

Varmkant er et afstandsprofilkomposit, der reducerer kulde-ledningen. Med varmkant opnås 2-3 grader højere overfladetemperatur på glasset, hvorfor der ikke opstår denne store temperaturforskel på indersiden af glasset. Varmkant reducerer derfor risikoen for dug og indvendig kondens i glassets randzone.

Vil du vide mere om energiglas, mulighederne med termoruder, eller have en konkret beregning af, hvornår udskiftningen af termoruder har tjent sig hjem, så kontakt os, og kom godt i gang med at energioptimere.

Yderligere information: scanglas.dk/kontakt-os

Mere om produktet Energiglas

Energiglas

Optimer indeklimaet og spar på varmeregningen med energiglas

PLANITHERM XN

PLANITHERM XN

Floatglas med en lavemissiv belægning

Læs mere

ECLAZ

ECLAZ

Energiglas med maksimalt energibidrag og lystransmittans

Læs mere

Referenceprojekter fra SCANGLAS A/S

Krifas hovedkontor

Krifas hovedkontor

Nybygning | Aarhus N | 147,0 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i Aarhus . Selve byggeriet er påbegyndt januar 201...

Kunsten Aalborg

Kunsten Aalborg

Tilbygning | Aalborg | 143 Mio.Kr

Tilbygning af kontorlokale i Aalborg på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyn...

Kajen 4

Kajen 4

Nybygning | Esbjerg | 50 Mio.Kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i Esbjerg med 30 lejligheder på 5 etager ....

Københavns Lufthavn - Gangbro i terminal 3

Københavns Lufthavn - Gangbro i terminal 3

Tilbygning | Kastrup | 25 Mio.kr

Tilbygning af lufthavnsterminal i Tårnby . Selve byggeriet er påbegyndt novem...