Snublefrit Stilladssystem til ergonomisk opmuring

Dato: 23 Feb 2021

Med sikkerhed og kvalitet i højsædet tilbyder HAKI komplette stilladssystemer, som er på forkant med byggebranchens udvikling og mangeartede udfordringer.

Med sikkerhed og kvalitet i højsædet tilbyder HAKI komplette stilladssystemer

Som Europas ældste stilladsproducent har HAKI leveret midlertidige adgangssystemer til byggebranchen i mere end 60 år og er anerkendt for sin kompromisløse tilgang til sikkerhed og kvalitet samt fleksible løsninger, med afsæt i nordisk byggetradition. 

”Vores vigtigste opgave er at sørge for, at brugerne kommer godt og sikkert igennem deres arbejdsdag. Det indebærer, at vi tænker sikkerhed, ergonomi og kvalitet ind i vores løsninger helt fra udviklingen frem til endelig anvendelse, og vores tilpasningsevne gør, at vi kan håndtere forandringer effektivt,” udtaler Henrik Christensen, CCO i HAKI. 

Gennemtestet længdebjælke 

Et af HAKIs kerneprodukter er en letvægts længdebjælke til systemstilladser på blot 12,3 kilo, som blev udviklet længe inden den nuværende vægtbegrænsning på 15 kg trådte i kraft på det danske marked. 

”Vi har investeret mange ressourcer i udviklingen af vores længdebjælke, der har den laveste vægt på markedet og samtidigt overholder eurocoden for systemstillads. Længdebjælken er ofte den bærende del af stilladset, og det er derfor afgørende, at systemet har gennemgået en full-scale test for at fastslå de givne belastninger,” forklarer Henrik Christensen.

”I kølvandet på den nye vægtgrænse er det danske marked blevet oversvømmet med længdebjælker, som er blevet reduceret i vægt uden ny montagevejledning. Vores store bekymring er, at markedet tager løsninger til sig, der ikke overholder belastningskravene, og vi ser desværre ofte, at vores grej bliver kombineret med billige kopiprodukter. Det er ikke kun problematisk af hensyn til sikkerheden, men også fordi kunderne ikke altid er klar over, at de selv overtager ansvaret for systemet, når produkterne blandes,” konstaterer han. 
HAKI er den eneste producent af længdebjælker i Skandinavien, hvorfor miljøbelastningen er markant lavere sammenlignet med billige alternativer, som bestilles hjem fra Asien.

Et af HAKIs kerneprodukter er en letvægts længdebjælke til systemstilladser

Snublefrit stilladssystem til ergonomisk opmuring

HAKI arbejder målrettet på at følge og forstå markedet og den retning, det bevæger sig i. Det er nødvendigt for at udvikle og forbedre stilladssystemerne og dermed optimere kundernes arbejdsgang i henhold til både effektivitet, sikkerhed og ergonomi. Udviklingen af et nyt, snublefrit stilladssystem er et godt eksempel på dette. 

”Hvis man kigger på et traditionelt stillads i en opmuringsfase, så stikker der nogle søjletoppe op, som man kan falde over og komme slemt til skade. Dem har vi fjernet ved at benytte en startsøjle uden top, i kombination med vores standardsøjler, hvilket både eliminerer faldrisikoen og gør det nemt for eksisterende kunder at konvertere til vores snublefrie løsning,” forklarer Erik Frederiksen, teknisk konsulent i HAKI. 

”En anden fordel er, at løsningen følger kravene til ergonomisk opmuring, som er sat af branchen og foreskriver løft op til en meters højde. Desuden skaber løsningen mere plads, og det er lettere at komme om hjørner og effektivisere arbejdsprocessen. Det er simpelthen en ny og bedre udnyttelse af standardkomponenterne,” fortsætter han. 
For at klæde kunderne bedst muligt på til brugen af det nye, snublefrie stilladssystem tilbyder HAKI både opstartsmøde og demonstration på byggepladsen.

SNUBLEFRIT STILLADSSYSTEM TIL ERGONOMISK OPMURING

På forkant med den digitale udvikling 

HAKI’s ambition om at være en værdiskabende samarbejdspartner handler om mere end at levere kvalitetsløsninger til stilladsmarkedet. Det understreger Henrik Christensen og redegør for et skarpt fokus på udviklingen af digitale værktøjer.

”Det er et aspekt, som vi tillægger stor værdi. Vi har brugt meget tid og energi på at udvikle digitale platforme, der gør det nemt for kunderne at få adgang til montagevejledning, dokumentation og tegninger, og hvor de selv kan lave mængdeberegninger og andet. På den måde er vi på forkant med branchens udvikling, hvilket er med til at skærpe kundernes konkurrenceevne,” slutter han.

Firmaprofil

  • HAKI er en global virksomhed, der i over 60 år har leveret midlertidige adgangssystemer til en bred vifte af markedssegmenter 
  • HAKI’s komponenter er fremstillet af specielt udvalgte materialer i overensstemmelse med EN 12810 og EN 12811. De er desuden typekontrolleret af SP Tekniske Forskningsinstitut i Sverige og samlet i omhyggeligt overvågede processer
  • Stilladssystemer fra HAKI sikrer, at projekter udføres i højeste sikkerhed, med største omkostningseffektivitet og med mindst mulig miljøpåvirkning

Læs mere på www.haki.dk, tlf. 44 84 77 66.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår