Skifer har den højeste miljøklassifikation

Annonce – Dato 31 jan 2019

I Sverige har Byggvarubedömningen.se sammenlignet og miljø klassificeret en række kendte tag- og facadematerialer. Vurderingen viser ikke overraskende at skifer, som tag- og facademateriale tildeles den højeste rating i begge rangordningssystemer.

LCA, Livscyklusanalyse, naturskiferSkifersten er et rent naturprodukt og indeholder ingen kemiske additiver, det er vedligeholdelsesfrit og har minimal miljøpåvirkning gennem hele livscyklussen. Egenskaber der gør naturstenen unik i forhold til miljøvenligt materiale til tag og facade.

Interessen for bæredygtige løsninger, både i miljømæssig og driftsøkonomisk forstand, stiger stærkt blandt byggefirmaer og ejendomsejere i Norden. ”Sverige er som så ofte foran, men også i Danmark ser vi en tendens, hvor både brugere og myndigheder stiller stigende krav til valg af materialer” siger Peter Duch, direktør i NaverGruppen, som er specialiseret i klassiske og langtidsholdbare tag- og facadeløsninger. ''Vi er nok de eneste, der er i stand til at levere ”hele pakken” lige fra montagesystemer til arkitekttegnede specialprofiler omkring vinduer. Vi har nu øvet os i 25 år, så jeg tør godt sige, at vi ved hvad det drejer sig om, uanset, om du skal fornye noget eksisterende eller du vil skabe noget arkitektonisk unikt, der holder i generationer''.

Vedligeholdelsesfri Skiferfacade skiller sig ud i kontroller

Når talen falder på skifer er det, udover miljøaspektet, ofte også værd at bemærke de lave montageomkostninger. I 2007 blev de såkaldte "Skifferhusen" bygget i Helsingborg, et boligområde bestående af 38 ejerlejligheder designet af Gert Wingård, og en af dem, der fulgte bygningen fra starten, er Peabs projektleder Anders Bringert. Ifølge ham har valg af skifer på facaderne bidraget til bæredygtighed og en sikker garanti for en lav vedligeholdelses udgift for husejere.

- Skifer er et meget nemt og godt materiale at arbejde med, hvilket er vigtigt for os, der bygger. Vi kommer ofte under 1.000 kr/m2 for montagen. At det også er miljøvenligt er selvfølgelig en bonus. Ved det toårige eftersyn på facaden i Helsingborg blev der ikke fundet fejl. Nu er der gået yderligere fem år, og vi har ikke modtaget nogen bemærkninger. Tværtimod er alle meget tilfredse med valget af materialer, siger Anders Bringert.

Skifersten er et rent naturprodukt og indeholder ingen kemiske additiverVedligeholdelsesfri Skiferfacade fra Navergruppen

Udover at skifer ikke indeholder kemiske tilsætningsstoffer, er det et naturligt materiale, der er klar til brug uden nogen fremstillingsproces. Dette er i modsætning til fliser, mursten, metalplader og andre fremstillede materialer, som ofte kræver en stor mængde energi i produktionen.

Sunda Hus (Sverige) vurderer byggematerialer baseret på forskellige miljømæssige kriterier. Materialerne er klassificeret som A, B, C +, C eller D i et miljødatasystem, der anvendes af både private og offentlige ejendomsselskaber. Skifer fra Nordskiffer fik A ved vurdering - www.sundahus.se

Svensk Byggemateriale Vurdering vurderer byggematerialer og kategoriserer dem i tre kategorier: anbefalet, accepteret og undgås. Systemet gør det muligt for ejendomsselskaber og byggefirmaer at få adgang til indhold og relevante fakta om forskellige byggevarer. Skifer fra Nordskiffer havnede i kategorien "Anbefalet" i efterårets vurdering. www.byggvarubedomningen.se

For mere information

Peter Duch, direktør og skiferekspert hos Navergruppen A/S Telefon: 70201172
Email: pd@navergruppen.dk, www.navergruppen.dk

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår