Skærmtegl puster nyt liv i Kolding midtby

Annonce – Dato 12 maj 2022

Kolding har fået Danmarks første facade beklædt med glaserede Rustikotta Fjeldpanel® i forskellige rødlige nuancer.

C2 Elements - Skærmtegl puster nyt liv i Kolding midtby

De gamle FDB fabrikker i hjertet af Kolding har fået en massiv ”ansigtsløftning”.

I Brostræde i Kolding ligger de gamle FDB Fabrikker, hvor man i sin tid producerede kaffe og chokolade. Siden 1977, hvor fabrikken flyttede, har bygningen i stedet fungeret som hjemsted for en række forskellige sportsforeninger og klubaktiviteter.

Betonbygningen, som i dag huser et væld af liv og diversitet fremstod grå og trist, og stod i skærende kontrast til en af Koldings ældste bygninger lige overfor - Det Gamle Borgerhus.

Kolding Kommune ønskede at skabe fornyet interesse og synlighed omkring de mange aktiviteter i huset, samt at puste nyt liv i nærområdet. Med en omfattende makeover skulle fabrikken i Brostræde gøre sin historiske nabo retfærdighed.

C2 Elements - Danmarks første facade med glaserede Rustikotta Fjeldpanel i flere nuancer

Før lå der en trist grå fabriksbygning i Brostræde. I dag afspejler bygningen al den energi og liv, som den huser.

Denne opgave blev løftet af Tegnestuen Mejeriet, som lod sig inspirere af netop Det Gamle Borgerhus. Det smukke gamle bindingsværkshus har stået i over 100 år, og det er planen, at den nyrenoverede fabriksbygning skal bestå mindst lige så længe.

Efter grundig og minutiøst detaljeret planlægning valgte Tegnestuen Mejeriet at foretage en omfattende facade- og tagrenovering. Herefter skulle den ca 1.000 m2 store facade, som den første i Danmark, prydes med glaserede skærmtegl i forskellige røde nuancer.

Valget faldt på fire forskellige nuancer af Rustikotta Fjeldpanel®, som er nemme at montere, og med arkitektens æstetiske sans, skaber et spændende og elegant farvespil. Overlappende klinker er en ældgammel byggemetode, som kan dateres helt tilbage til vikingetiden.

C2 Elements - Facade med spændene farvespil

Disse fire nuancer giver facaden et spændende farvespil, som er inspireret af Det Gamle Borgerhus på den anden side af gaden.

Med den gennemgribende renovering har man, udover den åbenlyse forskønnelse af bygningen, opnået markant lavere energiforbrug og driftsomkostninger, da facaden er helt vedligeholdelsesfri. Rustikotta Fjeldpanel er desuden et genanvendeligt produkt, som tilmed er 100% UV- og frostbestandigt.

Den før så triste og grå fabrik er i dag en lysende, smuk bygning, som med sit nuancerede farvespil til fulde repræsenterer livet og energien i huset, samt afspejler diversiteten af brugerne.

C2 Elements - Rustikotta Fjeldpanel, der er brugt til facaderne, er et genanvendeligt produkt, som er 100% UV- og frostbestandigt

Rustikotta Fjeldpanel® er et genanvendeligt produkt, som er 100% UV- og frostbestandigt.

Bygningen i Brostræde er blot et af mange flotte projekter, som C2 Elements har leveret Rustikotta Fjeldpanel til. Du kan se mange flere eksempler på, hvordan arkitekter er lykkedes med at skabe enestående facader med vores alsidige udvalg af skærmtegl.

Vil du vide mere om C2 Elements og vores produkter, så besøg vores hjemmeside eller kontakt os på tlf. 66 11 00 40 eller mail.