Sålbænke fra Polysan

Annonce – Dato 25 nov 2021

En sålbænk skal kunne opsamle og bortlede vand fra ovenliggende flader som fx vinduespartier og sikre, at regnvandet ledes fri af bygningen, således at det underliggende murværk ikke opfugtes eller misfarves. Endvidere er det vigtigt, at sålbænken har en udformning, som sikrer at den kan optage de bevægelser, der opstår på grund af materialernes forskellige temperaturbetingede bevægelser.

Polysan, sålbænke

Sålbænke fra Polysan er fremstillet af polymerbeton, der hovedsageligt består af kvarts bundet sammen af polyesterharpiks. Det er et yderst slidstærkt og robust materiale, der holder i mange år. Sålbænkene kan anvendes til alle former for vinduestyper i såvel nybyggeri som ved renoveringer. Det rigtige valg af sålbænk kan være med til at sætte prikken over i’et på facadens design og udseende.

Farver

Sålbænkene leveres som standard i farverne gråhvid, grå og sort med en mat eller glat overflade, der egner sig til at stå ubehandlet og kun kræver et minimum af vedligehold. Mørke farver vil patinere i sollys, som det kendes fra skifersålbænke.

Farveprøver kan rekvireres. Ved større projekter er det muligt at få leveret sålbænkene i valgfri farve, f.eks. teglrød og teglgul eller brunlige eller grålige nuancer, så de matcher byggeriet.

Længder

Standardlængder er 1200, 1310 og 1800 mm, men sålbænkene kan også produceres i længder efter ønske, dog max. 1800 mm.

Bearbejdning

Sålbænkene kan nemt tilskæres på længden med en vinkelsliber monteret med en skæreskive til sten. Desuden er det muligt at bore i polyesterbeton-sålbænkene med almindeligt stenbearbejdningsværktøj.

Sålbænke fra PolysanMontering

Generelt er sålbænke udsat for større temperaturvariationer end de bygningsdele, som de skal beskytte. Det bevirker at bygningsdele kan bevæge sig forskelligt, selv om de er forbundet til hinanden. Derfor anbefaler Polysan en svømmende montering. Det vil sige, at elementerne bør ligge på en klæber som både giver en solid forankring, men også tillader små bevægelser. Uanset, hvordan komponenterne monteres, bør de fuges langs alle kanter med en elastisk klæbe- og fugemasse. Fugetværsnit bør ikke være mindre end 10 x1 5 mm. For at opnå en tilpas ensartethed af randfugerne bør der bagstoppes med et egnet materiale inden der fuges. Polysan anbefaler, at man benytter deres butylbånd, som både kan leveres separat eller som en del af deres monteringskit.

Polysan anbefaler også, at den skråtstillede sålbænk monteres med minimum 3 centimeters udhæng, således at regnvand og fugt ledes effektivt væk fra muren.

Se mere om Polysan sålbænke her

Hent brochure her

Yderligere information om Polysan her, tlf. 62 66 12 21.

 

Mere om produktet Bygning

Bygning

Polysan A/S leverer produkter til bygninger

Beton

Beton

Spaltebeton og Poly Floor

Læs mere

Sålbænke

Sålbænke

Til alle vinduestyper i nybyggeri og til renoveringer

Læs mere

Murafdækning

Murafdækning

Gør det af med fugtproblemer i murværket

Læs mere

Skorstensafdækninger

Skorstensafdækninger

Til nye eller renoverede skorstene

Læs mere

Gesims

Gesims

Gesimser i polymerbeton

Læs mere

Sokkelaffugtere

Sokkelaffugtere

Sokkelaffugte og sokkeludlufter i forskellige størrelser

Læs mere

SAPOstone

SAPOstone

SAPOstone i flere udgaver

Læs mere

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår