Rottesikring af huse med rør i rustfrit stål

Dato: 6 Aug 2015

Hold rotterne ude med kloakrør i gnavefrit materiale

Rottesikring af huse med rør i rustfrit stål

Rottesikring af huse med rør i rustfrit stål

Hold rotterne ude med kloakrør i gnavefrit materiale

Det er ikke altid muligt at komme rotter til livs, men man kan forhindre, at de får adgang til boligen.

Mange vælger stadig at anvende plastik- og betonrør, når de bygger nyt hus, fordi materialeprisen er lavere end på gnavefri rør i eksempelvis rustfrit stål. Det betyder, at rotter fortsat kan trænge ind i kloaksystem og bolig ved at gnave sig igennem rørene. 

BLÜCHER producerer afløbssystemer i rustfrit stål og har i mange år leveret rør til brug i jord. Virksomheden oplever dog ofte, at der bliver foretrukket plastikmaterialer til rørføringer under jorden. ”Hvis du anvender rustfri stålrør helt ud til den offentlige kloaktilslutning ved nybyggeri eller renovering af kloakrørene, kan rotten ikke gnave sig igennem dem. Det kan de ved plastik- og betonrør”, fortæller Markedschef Jan Døssing Hansen fra BLÜCHER.  

”Rustfrit stål er et dyrere materiale, men udgiften til rørene udgør kun en lille del af det samlede byggeri. Man glemmer let, at udgiften til udskiftning af rørene, efter huset er bygget, er mange gange større”, fortsætter Jan Døssing Hansen. 

Brug af rottespærrer

I Bekendtgørelse om forebyggelse og bekæmpelse af rotter lægges der især vægt på, at kommunerne skal opsætte rottespærrer, og hos BLÜCHER finder man også rottestop i sortimentet. Rottestoppet består af et rørstykke til lodrette afløbsrør med en bred udvidelse, der forhindrer, at rotten kan støtte sig mod rørvæggen og bevæge sig opad i røret. ”Det er en løsning, der hindrer rotten i at bevæge sig opad i faldstammer”, fortæller Jan Døssing Hansen. ”Men det er vores rustfri stålrør, der holder rotten ude af kloakken”.

Vil man yderligere sikre sin bolig mod rotter, skal man sørge for, at både afløb og vandlås er i rustfrit stål, og at afløbsristen kan skrues fast. Rotter kan nemt løfte 1 kg, så en almindelig løs rist er ingen hindring for rotten

Referenceprojekter fra BLÜCHER

Aabenraa Sygehus/Akutsygehus

Aabenraa Sygehus/Akutsygehus

Tilbygning | Aabenraa | 406,0 Mio.Kr

Tilbygning af hospital i Aabenraa på 4 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ...

Valby Vandkulturhus

Valby Vandkulturhus

Nybygning | København | 85,0-100,0 Mio.

Nybygning af svømmebassin/pool i København på 2 etager hvor den ene etage er ...

Hotel d'Angleterre

Hotel d'Angleterre

Indv.renovering | København | 80-120 mio kr.

Indv.renovering af hotel/motel i København med 91 lejligheder . Selve byggeri...

IKEA Århus

IKEA Århus

Nybygning | Aarhus | 400,0 Mio.Kr

Nybygning af forretning i Aarhus på 3 etager . Selve byggeriet er påbegyndt j...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår