Rørforbindelser med rille sikrer let installation af rørsystemer

Dato: 23 Apr 2019

Rørforbindelser med rille sikrer hurtig, let og sikker installation og vedligeholdelse af rørsystemer, opfylder pressede projektplaner og giver maksimal driftseffektivitet. Men frem for alt giver de kombinerede fordele en lavere samlet installeret pris i forhold til systemets levetid.

Et praktisk alternativ til svejsning for ingeniører og installatørerRørforbindelser med rille sikrer hurtig, let og sikker installation og vedligeholdelse af rørsystemer

Systemer med rille mindsker installationstiden og giver en besparelse på 10 til 30 procent på den samlede installerede pris sammenlignet med svejsning eller press og bruges i dag i vid udstrækning på mange områder, såsom HVAC, brandsikring, minedrift og industrielle processer.

Foruden at det øger installationshastigheden, så medfører det, at der ikke er behov for varmt arbejde, og samtidig øger det sikkerheden på stedet. Da rørforbindelsen med rille er en flammefri metode, fjerner den de sundheds- og sikkerhedsmæssige bekymringer, der er forbundet med svejsning. Den fjerner risikoen for brand og behovet for særlige brandsikringsforanstaltninger i forbindelse med installation og vedligeholdelse. Metoden medfører ingen emission: rørmontører udsættes ikke for giftig røg, som kan medføre alvorlige helbredsproblemer.

En mekanisk forbindelse består af fire elementer: rillerør, koblingshusene, et par møtrikker og bolte og en gummipakning. Denne pakning er trykfølsom og indkapsles af koblingshuset, når det føres ind i rillen rundt om røret. Pakningen danner derefter en samlet forseglet forbindelse der forstærkes, når systemet sættes under tryk.

Victaulic udstiller på VVS messen 2019, rørforbindelser

Der findes to kategori koblinger: fleksible og faste. Fasthed opnås med faste koblinger. Det vinkelformede underlag giver en god fastspænding af røret, som forhindrer forvridning og bøjningsbelastning. Fleksible koblinger tillader kontrollerede vinkelformede, lineære og roterende bevægelser, som giver mulighed for afbøjning af rørledningen, såvel som varmeudvidelse og sammentrækning.

Victaulics produkter omfatter et komplet system, der udover koblinger, består af: adaptere, ventiler, fittings og værktøjer. Systemet kan bruges sammen med det meste rørmateriale, herunder sort stål og rustfrit stål samt HDPE (høj densitet polyethylen). Produkterne fås i forskellige størrelser fra DN20 til DN1950.

Systemet kan nå et arbejdstryk på op til 276 bar afhængig af rørdiameteren og vægtykkelsen. Ved valg af korrekte pakninger kan systemet håndtere temperaturer fra -34 °C og op til 121 °C, hvilket gør Victaulics produkter med rille ideelle til HVAC, brandsikring og industriel brug.

Victaulic udstiller på VVS Messen, stand nr. C-4901.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår