RISE - Research Institutes of Sweden AB

RISE Research Institutes of Sweden´s nyopførte EMC-testkammer. AWITAR bygningen – som er den syvende EMC testkammer hos RISE – er på 2600 m2, og omfatter et afskærmet og kontrolleret miljø, der bl.a. skal måle samt funktionsteste forskellige køretøjers elektronik og funktioner under kontrollerede forhold.

Bygningen blev indviet i januar 2018. Bygherren er RISE. Arkitet på projektet er RISE og E.ON Energilösningar AB er valgt som rådgiver.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

SolarLab

SolarLab har udviklet, produceret, leveret og monteret de farvestrålende solcellemoduler der pynter på facaden. Facaden er monteret på et sandwich-panel, og afdækningerne som indrammer feltet med de aktive facadeplader, er indfarvet i samme farve som den øvrige facade.

Årligt bidrager den aktive facade med ca. 50.000 kWh. AWITAR bygningen – som er den syvende EMC testkammer hos RISE – er på 2600 m2, og omfatter et afskærmet og kontrolleret miljø, der bl.a. skal måle samt funktionsteste forskellige køretøjers elektronik og funktioner under kontrollerede forhold.

Det er en nano coating på glassets bagside der giver farven og fordi farven fremkommer ved lysets brydning i et gitter, ændres farven afhængig af betragterens vinkel. Afhængig af vejr- og lysforhold fremstår facaden nogle gange mørk og andre gange funklende og skinnende i turkis.

Facaden skifter nuance, alt efter lysforhold og hvordan lyset rammer solcellemodulerne. En aktiv, energiproducerende facade behøver ikke være dækket af standard solcellemoduler, den kan også, som i tilfældet her – funkle og skinne i alle nuancer af af blågrøn.


Produktkoblinger

Ventileret facadebeklædning - solcellefacade

Ventileret facadebeklædning - solcellefacade


Relaterede projekter

AAU - SUND - Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

AAU - SUND - Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Nybygning | Aalborg | 335 mio.kr

Nybygning af universitet i Aalborg på 4 etager . Selve byggeriet er påbegyndt...


AAU Institut for Energiteknik

AAU Institut for Energiteknik

Nybygning | Aalborg | 48 Mio.Kr

Nybygning af universitet i Aalborg på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyndt...

Campus Aalborg

Campus Aalborg

Nybygning | Aalborg | 450,0 Mio.Kr

Nybygning af universitet i Aalborg . Selve byggeriet er påbegyndt oktober 201...


CeresByen - VIA University College - Aarhus

CeresByen - VIA University College - Aarhus

Nybygning | Aarhus | 741 Mio.kr

Nybygning af universitet svarende til 5 bygninger i Aarhus på 7 etager hvor d...


Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår