Prikken over i’et ved stor energirenovering

Annonce – Dato 24 okt 2017

Højtydende solcellepaneler på 30 boligblokke i Viby J

Prikken over i’et ved stor energirenovering

Prikken over i’et ved stor energirenovering

Højtydende solcellepaneler på 30 boligblokke i Viby J

PHØNIX TAG Energi A/S er med til at sætte prikken over i’et ved den store energirenovering af 30 boligblokke på Rosenhøj i Viby ved Aarhus. Boligforeningen Århus Omegn’s bebyggelse har være under renovering siden 2013, hvor facaderne er blevet isoleret og beklædt. Hele området er blevet saneret med henblik på skabelsen af et lyst og rart område med boliger af høj kvalitet efter gældende normer.

Grøn energi fra starten

I hovedprojektet har det fra starten været beskrevet, at hver boligblok skulle udstyres med solceller. Til at begynde med blev 2 blokke udrustet med solceller, hvor man over en periode har fulgt forbruget og produktionen. Konklusionen har været, at den oprindelige dimensionering, som blev beregnet af rådgivninger, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S, har været passende. Den grønne energi forbruges af beboerne, hvilket giver maksimal værdi, også set i det økonomiske perspektiv.

Begrænset belastning på tagkonstruktionen

Sammen med teknikentreprenøren, Wicotek Kirkebjerg A/S, påbegyndes arbejdet med de resterende boligblokke medio november 2016. Samlet monteres næste 2.000 højtydende solcellepaneler med den patentanmeldte montagemetode fra PHØNIX TAG Energi A/S. Som på andre projekter med solceller har det for bygherren været væsentligt at finde en løsning med begrænset belastning på tagkonstruktionen. Hvilket netop er gældende med montagemetoden PWP. Vægtbelastningen er under 13 kg pr. m2 for det samlede anlæg.

Optimering og samarbejde

Da projektet har opereret over en længere tidshorisont, har det løbende været nødvendigt at tilpasse sammensætningen af komponenterne. Den teknologiske udvikling, og ikke mindst ændringerne i de lovmæssige rammebetingelser, kan være en stor udfordring. Et stærkt samarbejde mellem rådgiver/bygherre og entreprenør har holdt projektet på sporet, så den bedste løsning kan etableres.

Siden afleveringen af dette projekt, har PHØNIX TAG Energi A/S overtaget Munk Energy, som var specialiseret i projekter til boligforeninger. Dette arbejde videreføres nu endnu stærkere i PHØNIX TAG Energi A/S.

Flere informationer omkring projektet: www.phonixtagenergi.dk

Vi udstiller på Building Green i Forum. Mød os på stand nr. 30

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår