Opgrader et eksisterende indeklimasystem til en miljøcertificering!

Annonce – Dato 16 nov 2023

Genbrug af bafler, belysning og nedhængte lofter resulterede i store CO2-besparelser ved Greenhouse Solna Strand! Miljøcertificering: BREEAM In-Use, Very Good.

Greenhouse

Humlegården Fastigheter i Stockholm har opgraderet 980 bafler med LINDINVENTs DCV-B pakke med en materialebesparelse på 34 ton og dermed 298 ton CO2 i forhold til at skifte til nye bafler. 298 ton CO2 svarer til cirka 436 økonomiflyvninger tur-retur fra Kastrup til New York.

GREENHOUSE SOLNA STRAND - MODERNE KONTORER MED FOKUS PÅ GENBRUG

Lige ved siden af ​​T-banestationen i Solna strand er udviklingen af ​​kontorejendommen Greenhouse i gang, hvor ejendomsejeren Humlegården har stor fokus på bæredygtighed i form af små og store tiltag, der gør en forskel for klimaaftrykket. Her skaber de et dynamisk miljø med fleksible kontorlokaler tilpasset moderne arbejdsmetoder og service ud over det sædvanlige. I Greenhouse udvides kundernes egne kontorer ved, at de også kan benytte ejendommens fællesarealer til møder og arrangementer, når behovet opstår. Her tilbydes også café og bistro samt fitnesscenter og yogastudie. Grønne, sunde miljøer er i fokus, fx i form af en grøn gårdhave og frodig tagterrasse med orangeri. Indflytningen begynder ved årsskiftet.

”Med nye løsninger til behovsbaseret styring af belysning og indeklima kan vi skabe langsigtede løsninger, der giver os og vores kunder mere fleksibilitet og samtidig minimerer klimaaftrykket, materialekrav og også omkostninger til fremtidige renoveringer for vores kunder. Derudover reducerer energiforbruget. Driftspersonalet kan nemt overvåge og optimere indeklima såvel som energiforbrug. Vores kunder nyder også godt af investeringen i den nye teknologi gennem lavere omkostninger til deres elforbrug”, Clas Boudrie, Projektchef Humlegården Fastigheter.

Clas Boudrie, Projektchef Humlegården FastigheterGREENHOUSE SOLNA STRAND

MERE END 400 TONS CO2 SPARET TAKKET VÆRE OPGRADERING AF INSTALLATIONERNE I STEDET FOR UDSKIFTNING

Hvis man lægger de besparelser sammen der er muliggjort ved at holde installationerne (bafler, belysning og nedhængte lofter) i det lave loft, ender man på en besparelse på mere end 400 tons CO2. Derudover er installationstiderne blevet radikalt reduceret. Der er meget at lære af arbejdet med genbrug.

''Det er vigtigt at se potentialet og se, hvordan eksisterende produkter kan returneres og invitere de forskellige iværksættere med deres egne ideer og tanker'', Clas Boudrie, projektchef Humlegården Fastigheter.

Læs hele artiklen om Greenhouse her

Yderligere information: www.lindinvent.dk, tlf. 36 17 24 02.