Nyt tag hjælper bierne

Annonce – Dato 9 nov 2017

Bi-venligt tag skaber nye levesteder til truede danske bier

Nyt tag hjælper bierne

Nyt tag hjælper bierne

Bi-venligt tag skaber nye levesteder til truede danske bier

Det nye grønne tag, der hedder ”Bee-Friendly Roof”, giver bierne lyst til at boltre sig i blomsternes nektar. På den måde danner taget et levegrundlag for danske bier, så vi også fremover kan glæde os over biernes bestøvning.
Virksomhederne Nature Impact og Phønix Tag Materialer præsenterer det nye tag.
- Til det nye bi-venlige tag har vi omhyggeligt udvalgt forskellige typer af planter, så vi skaber variation og dermed tiltrækker så mange forskellige arter af bier som muligt, siger Søren Storm, der er produktchef hos Nature Impact Roof, som udvikler og producerer taget.

Et blomstrende tæppe til bierne

Specielt fra maj til september bliver taget til et smukt blomstrende tæppe, hvor bierne kan boltre sig i den nektar, der er ellers efterhånden er sjælden at finde.
- Landskaberne bliver mere og mere ensartede og sterile, og det skader bestøvningen af afgrøder og truer produktionen af mad. Derfor lancerer vi det nye grønne tag, der skaber nye levesteder til bierne, siger salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer, der forhandler taget.
Planterne er udvalgt i samarbejde med NGO’er.

Undgå en økologisk katastrofe

Der er al mulig grund til at skabe nye levesteder til bierne. Spritny forskning viser, at 75 % af alle insekter i 63 naturreservater i Tyskland er forsvundet de seneste 27 år.

Professor Dave Goulson fra Sussex University i Storbritannien kalder disse resultater forfærdende og siger til avisen The Guardian, at ”Vi har kurs mod en økologisk dommedag”. Også i Danmark er bestanden faldet.

Flere informationer hos:

  • Søren Storm, produktchef hos Nature Impact, tel. 27 29 04 44, sso@natureimpact.com
  • Kenneth Vraa, salgs- og marketingdirektør hos Phønix Tag Materialer, mobil 30 76 05 80, kev@phonixtagmaterialer.dk

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår