Nyt gipsloft fra Knauf

Annonce – Dato 24 Apr 2018

Unity forener god akustik, design og funktionalitet

Nyt gipsloft fra Knauf

Knaufs nyeste akustiske serie, Knauf Unity, forener gipspladernes fortrinlige akustiske egenskaber med et skarpt og veldefineret look. Unitys perforeringer går til kanten, hvilket giver en ensartet ubrudt overflade. Sammen med den nemme tilgang til bagvedliggende installationer gør dette Unity ideel til byggerier, hvor fokus på funktionalitet og smukt design skal gå op i en højere enhed.

Arkitekternes førsteprioritet

Erik Ipsen, design- & udviklingschef hos Knauf forklarer om baggrunden for udviklingen af Unity: ”En skarp, gennemgående og monolitisk overflade er førsteprioritet hos arkitekterne, når de vælger loftelementer. Det stod klart for os efter at have arbejdet med vores fokusgruppe,” siger han og fortsætter:
”Arkitekternes ønske er vores udfordring, fordi vi ikke blot skal skabe en æstetisk flot løsning, men også skal tage hensyn til den daglige drift og vedligeholdelse i en bygning. Loftspladerne skal være nemme at demontere, hvilket er svært foreneligt med ønsket om en glat og ubrudt overflade.”

Monolitisk og skarpt design

Designteamet udviklede Unity, der er det første systemloft i gips, som har perforeringer helt ud til kanten. Det æstetiske udtryk med den ubrudte og stilrene overflade er sikret gennem polerede og skarpe kanter, samt et skinnesystem, som enten kan være skjult eller forsænket i konstruktionen. ”Med Unity har vi fulgt arkitekternes ønske om det monolitiske og skarpe design. De tre forskellige slags perforeringer og monteringsmuligheder gør det muligt at lege med de helt små elementer i designet og skabe dybde i rummet,” siger Erik Ipsen.

Stærkere akustiske egenskaber

Det nye design har forbedret gipspladernes akustiske egenskaber yderligere: ”Gipspladens abstraktionsareal, som optager lydbølger, er øget fra 12 % til 17 %, fordi vi perforerer til kanten. Det giver ligeledes bedre diffusionsegenskaber, hvilket betyder, at lyden fordeles bedre i rummet. Det giver Unity en fremragende akustisk virkning, som er med til at skabe et bedre indeklima,” siger Erik Ipsen. ”Det nye design fastholder den nemme montage og demontage, som vores andre byggesystemer er kendt for. Det daglige vedligehold af bygningen er derved også tænkt med i løsningen.” slutter Erik Ipsen.

Om Knauf Unity:

Unity-serien er EPD-verificeret (Environmental Product Declaration), har en luftrensende effekt med cleaneo-teknologi og er testet for robusthed. Unity fås med tre forskellige designs og kantudformninger og er udviklet i samarbejde med COOP Himmelb(l)au og en fokusgruppe af arkitekter med fokus på et design med en ubrudt, monolitisk og stilren overflade.

Referencer:

Knauf Unity er blandt andet benyttet i følgende projekter:
Coop Himmelb(l)aus Musikkens Hus i Aalborg
Schmidt Hammer Lassen + Tengbom Arkitekters Malmö Live koncerthus
Samt en række andre europæiske byggeprojekter.

Se mere på www.knauf.dk

Referenceprojekter fra KNAUF A/S

Musikkens Hus

Musikkens Hus

Nybygning | Aalborg | 780,0 Mio.Kr.

Nybygning af musikhus i Aalborg på 6 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ju...

Company House

Company House

Nybygning | Vallensbæk | 150 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i Vallensbæk på 6 etager . Selve byggeriet er påbe...

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Ombygning | Odense Kommune | 110 Mio.Kr

Ombygning af kollegier/ungdomsboliger i Odense Kommune med 119 lejligheder på...

Aarhus Havn

Aarhus Havn

Nybygning | Aarhus | 200 Mio.kr

Nybygning af kontorbygning i Aarhus på 5 etager . Selve byggeriet er påbegynd...