Nye vindspærrer til det nordiske klima

Annonce – Dato 20 Dec 2016

Icopal har udvidet vindspærre-sortimentet

Nye vindspærrer til det nordiske klima

Nye vindspærrer til det nordiske klima

Icopal har udvidet vindspærre-sortimentet

Det faktum, at facaden er et kritisk bygningselement, er der kommet ekstra stor opmærksomhed på de senere år. Icopal bygger nu videre på virksomhedens mangeårige erfaringer med membraner til klimaskærmen og har udvidet sortimentet med to nye vindspærrer: Windy Prima og Windy Facade.

Den gode gamle

Jacob Friderichsen, produktchef i Icopal, fastslår at man trods nyskabelserne fortsætter med at markedsføre sit hæderkronede vindspærreprodukt Thor 6, som har været på markedet i over 100 år. Det er en robust, asfaltimprægneret løsning, som er kendetegnet ved sin vaflede overfladestruktur, der gør den mere diffusionsåben end almindelige vindpapper – samtidig med at den er vandafvisende.  Denne kombination gør Thor 6 unik i forhold til traditionel vindpap:

”Man kan generelt sige om vindspærrer, at de monteres på den udvendige side af isoleringen for at undgå luftstrømning i isoleringsmaterialet, som forringer isoleringsevnen. Det er samtidig afgørende, at en vindspærre er så diffusionsåben som muligt. Selvom man placerer en diffusionstæt dampspærre på den indvendige side af isoleringen, kan det ikke undgås, at der via mindre utætheder trænger fugtig indeluft ud i konstruktionen. For at undgå råd og svamp skal fugten kunne transporteres gennem vindspærren,” forklarer Jacob Friderichsen.

De nye og endnu bedre

Med Windy Prima og Windy Facade opgraderer Icopal nu til vindspærreløsninger, som modstår selv de mest barske vejrforhold.

”Vi lever i en tid med klimaforandringer, hvor vejret ændrer karakter. Vi oplever flere tilfælde af voldsom regn, blæst og fygesne, men også perioder med kraftigere sol, end vi har været vant til. Det er baggrunden for, at vi har udviklet de to nye vindspærrer,” siger Jacob Friderichsen.

Modstår kraftig regn og uv-lys

Han fortæller videre, at Windy Prima er specialdesignet til det nordiske klima. Den består af en stærk membran i højeste vandtæthedsklasse for vindspærrer, W1. Samtidig er den meget diffusionsåben. Windy Facade har samme kvaliteter som Windy Prima, men derudover også en ekstra feature.

”Byggerier med åben facadebeklædning vinder hastigt frem, fordi de foretrækkes af mange arkitekter. Men når brædderne er adskilte, trænger solens uv-lys ind på vindspærren – og det er Windy Facade designet til at modstå,” siger Jacob Friderichsen og tilføjer, at både Windy Prima og Facade også leveres i brede ruller svarende til en etagehøjde. Det betyder, at man undgår samlinger og kan gennemføre monteringen hurtigere.

Læs mere om Windy Prima og Windy Facade

Yderligere information: Tlf. 44 88 53 52 eller jacob.friderichsen@icopal.com

Referenceprojekter fra BMI Danmark (Icopal & Monier)

Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark

Udv.renovering | København | 15-25 mio. Kr

Udv.renovering af museum i København . Selve byggeriet er påbegyndt maj 2013 ...

Vestergården II afd. 1-3035

Vestergården II afd. 1-3035

Udv.renovering | Herlev | 56 Mio.Kr

Udv.renovering af tæt/lav i Herlev med 215 lejligheder på 2 etager . Selve by...

Fuglebakken afd. 413

Fuglebakken afd. 413

Udv.renovering | Esbjerg | 160 Mio.kr

Udv.renovering af tæt/lav i Esbjerg med 187 lejligheder på 1 etager . Selve b...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår