Nye tendenser inden for bygningsisolering

Annonce – Dato 23 maj 2019

Den Irske isoleringsgigant Kingspan ser nu efter 10 år i dansk byggeri klare tegn på, at branchen er parat til at isolere mere effektivt og bæredygtigt ved at gå nye veje.

Adm. direktør i Kingspan Panels, Per Røddik, har siden 2009 stået i spidsen for den irske isoleringsvirksom-heds sandwichpaneldivision i Danmark. Han er på en mission i den danske byggebranche, hvor budskabet handler om at bryde med vanetænkningen inden for isolering. Han ønsker, at branchen skal tage mere bevidst stilling til hvilken isoleringsform, der bedst kan løse opgaven. ”Dansk byggeri er på mange måder ganske innovativt. Der bliver udviklet mange spændende produkter med gode bæredygtige egenskaber. Men på trods af denne tradition for fornyelse er der områder, hvor der hersker en konservativ vanetænkning, der hindrer et mere bæredygtigt potentiale i at folde sig ud”, udtaler Per Røddik.

Nye tendenser inden for bygningsisolering KingspanKingspan Insulation, der fremstiller skumisolerings plader, og Kingspan Panels, der laver sandwichpaneler

Myter om skum

Ifølge Per Røddik er holdningen til skum blevet væsentlig bedre, men der er stadig en del, der har en fejlagtig opfattelse af produkternes egenskaber. ”Skum isolerer faktisk dobbelt så effektivt som mineraluld. I dag kan man få Kingspan isolering med en lamda-værdi, der går helt ned til 0.018 W/m2K, hvilket gør, at klimaskærmen kun behøver at være halvt så tyk, som hvis man benytter mineraluld, hvilket kommer bag på de fleste. I kraft af vores omfattende dialog med arkitekter og bygherrer kan vi også se, at der er en del, der tror, at skum ikke har nogen form for brandhæmmende egenskaber, hvilket er helt forkert. I de sandwichpaneler, hvor vi anvender skum, opnås en reaktion på brand på B,s1,d0, og endvidere en brandbestandighed svarende til EI 60. Så vi forsøger at gøre op med de myter, der stadig er om skum som isolering”.

sandwichpanelerbåde mineraluld og skumbaserede løsninger fra Kingspan

 

Læs mere om sandwichpaneler her

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår