Ny innovativ rørløsning til fjernvarme og varmecentraler

Annonce – Dato 1 okt 2021

De præisolerede Uponor Ecoflex VIP-rør giver markedets laveste varmetab.

Uponor, innovativ rørløsning til fjernvarme og varmecentraler

Nu kan fjernvarmeforsyninger og lokale varmecentraler forbedre driften markant ved at forny deres ledningsnet med de nye præisolerede Ecoflex VIP-rør fra Uponor VVS:

Designet er innovativt og bæredygtigt med markedets laveste Lambda-værdi på kun 0,004 W/mK, og det kompakte isoleringsmateriale gør rørene ekstra fleksible og installationsvenlige”, fortæller produktchef Anders Møller fra Uponor.

Med den højeste isoleringsevne, der til dato er set for denne rørtype, tager vi et vigtigt skridt videre mod den CO2-neutrale fremtid, som er det store mål for Danmark og det øvrige EU”.

Unik hybridkonstruktion skaber klare fordele

Det er den unikke hybridkonstruktion med bl.a. det innovative vakuum-isoleringspanel (VIP), der giver de præisolerede Ecoflex VIP-rør markante fordele.

Først og fremmest et ekstremt lavt varmetab, som er op til 34% bedre end rør med PUR-isolering og op til 48% bedre end andre rør isoleret med blødt skum”, forklarer produktchef Anders Møller.

Dertil kommer en ekstraordinært høj fleksibilitet med op til 60% mindre bukkeradius, plus en reduceret ydre diameter, hvor kappen er op til 30% mindre end på konkurrerende produkter”.

For VVS-installatøren er Ecoflex VIP-rørene hurtigere at arbejde med på grund af den lille bukkeradius og lette håndtering. Der er op til 20% at spare på installationstiden sammenlignet med præisolerede plastrør med hårdt skum – og mere end halvdelen sammenlignet med installation af stålrør”.

Uponor, isoleringspanelUponor, fjernvarmeforsyninger

På vej mod CO2-neutrale løsninger

EU forventes at vedtage et mål om at være CO2-neutral inden 2050, og her spiller fjernvarme en vigtig rolle:

Med teknologisk nytænkende produkter som Ecoflex-VIP kan fjernvarmeforsyninger og lokale varmecentraler i boligkomplekser bidrage aktivt til at nå dette klimamål”, siger produktchef Anders Møller fra Uponor. ”Og samtidig sikre, at varmetabet i ledningerne, driftsomkostningerne og vedligeholdelsen minimeres fra dag 1”.

Ecoflex Thermo VIP-rør til varmeforsyning lanceres nu i 13 varianter samtidig med Ecoflex Aqua VIP-røret til brugsvand. Ecoflex Aqua VIP-røret er ligeledes en nyhed med de samme fordele, når det gælder isolering og fleksibilitet. Røret fås i 11 varianter spændende fra 25 til 110 mm

Mød Uponor på VVS’21 stand A 1740.

Få yderligere information om innovative rørløsninger fra Uponor her

Mere om produktet Ecoflex præisolerede rør

Ecoflex præisolerede rør

Moderne løsninger til fjernvarme, køling og fordeling af vand

Ecoflex VIP

Ecoflex VIP

Ekstremt lavt varmetab

Læs mere

Ecoflex Supra

Ecoflex Supra

Frostsikre Installationer

Læs mere

Ecoflex Aqua

Ecoflex Aqua

Varmt brugsvand

Læs mere

Varmeforsyning
EcoflEXPRESS information 0920
Ecoflex Systemoversigt 2020
Ecoflex Thermo PRO
Uponor Ecoflex 2020
BIM

BIM

Se mere her

Læs mere

Uponor Ecoflex 30 years overview