Ny facadeløsning lyser op på Holbæk Sportsby

Annonce – Dato 2 nov 2017

Energibesparende og brandsikker

Ny facadeløsning lyser op på Holbæk Sportsby

Ny facadeløsning lyser op på Holbæk Sportsby

Transparente plader af polycarbonat og 135 ovenlys-elementer fra Lamilux

Nu får et af landets mest markante nybyggerier – Holbæk Sportsby – en speciel facadeløsning fra Lamilux. På 400 m2 facade monteres delvist transparente polycarbonat plader med ekstra høj slagstyrke og fleksibililitet:
– En stor del af oplysningen af bygningen, også den udendørs belysning, kommer til at ske gennem pladerne, fortæller Michael Saunte fra Lamilux Nordic. – Det betyder, at der især om aftenen skabes et lys- og farvespil i facaden, som kan belyses indefra. Mulighederne er mange, da pladerne kan fås med flere farvekombinationer, belysning bagfra og mellem pladerne.

Atmosfære af liv og energi

Den valgte facadeløsning vil skabe en atmosfære af liv og energi, der passer til det nye multifunktionelle byggeri. Holbæk Sportsby bliver med 22.500 m² bygninger og 42 ha udeareal et imponerende idræts- og sundhedscenter, hvor kultur, motion, sundhed og elitesport samles. Med sportsgrene og aktiviteter – fra ketchersport og boldspil over svømning og løb til parkour, ridning og BMX. Samt kulturelle og erhvervsmæssige arrangementer.

Energibesparende og brandsikker

Facadepladerne har foruden ekstra slagstyrke og fleksibilitet en fremragende U-værdi ned til 0,7 W/m2K. Den høje isolerende effekt opnås i kraft af pladernes tykkelse på op til 60 mm og deres lagdelte kanalsystem med stillestående luft. – Brandsikring er et andet vigtigt krav ved valg af denne type materialer, og netop disse polycarbonat-plader ligger med brandklassifikationen B-s1, d0 efter EN 13501 helt i toppen af kvalitetsskalaen, understreger Michael Saunte.

Enkelt at montere

Der er tale om meget tykke facadeplader, som er cirka 60 cm brede og samles i et fer-og-not system, og fås i længder på op til 12,5 meter. Pladerne monteres på et underliggende skinnesystem, som er enkelt at forlænge, så der kan laves store flader uden, at samlingerne kan ses udefra.

Ovenlys og naturlig ventilation

Kullegaard Arkitekter har tegnet Holbæk Sportsby og er totalrådgiver på projektet, som efter planen skal stå færdigt i 2018. Byggeriet er disponeret som en lille by med huse, gader og pladser omgivet af sit eget landskab. Det er et OPP-projekt, hvor Holbæk Kommune og Fonden Holbæk Sportsby er bygherrer.
– Der er lagt vægt på at skabe et byggeri med masser af dagslys og brug af naturlig ventilation, ligesom der er sikkerhedskrav om brandventilation af hallerne. Til dette skal vi levere 135 ovenlys-elementer med forskellige motorløsninger, blandt andet LAMILUX CI-System Ovenlyskuppel F100, oplyser Michael Saunte fra Lamilux Nordic.

FAKTA
Holbæk Sportsby
Adresse: Sports Allé 1, 4300 Holbæk
Sagsansvarlig: Thomas Kullegaard
Bygherre: Holbæk Kommune og Fonden Holbæk Sportsby
Areal: 22.500 m² bygning og 42 ha udeareal
Periode: 2016-18
Byggesum: 325 mio. kr.
Rådgivning: OPP, totalrådgivning
Samarbejdspartnere: Entreprenør Morten C. Henriksen A/S, DISH A/S, Torkil Laursen A/S, OBH-Gruppen A/S, ISC A/S, Kragh & Berglund A/S, Advodan I/S, Holbæk Svømme Klub, Carsten Damgaard, Riis Akustik ApS, RR-gruppen.

Beskrivelse:
Holbæk Sportsby er et nyt idræts- og sundhedscenter ved, hvor kultur, motion, sundhed og elitesport samles.
Holbæk Sportsby består af et multifunktionelt byggeri og et tilhørende 42 ha stort udendørsareal med plads til forskellige sportsgrene og aktiviteter – fra ketchersport og boldspil over svømning og løb til parkour, ridning og BMX.
Derudover er sportsbyen indrettet til, at der kan afholdes større kulturelle og erhvervsmæssige arrangementer, som eksempelvis koncerter, konferencer og større sportsbegivenheder samtidig med, at den daglige aktivitet finder sted. Bygningen indeholder desuden et sundhedscenter med tilhørende sansehave, mødelokaler og en restaurant.

Kullegaard Arkitekter har tegnet Holbæk Sportsby og er totalrådgiver på projektet. Byggeriet er disponeret som en lille by med huse, gader og pladser omgivet af sit eget landskab.

Referenceprojekter fra LAMILUX Nordic A/S

Axel Towers

Axel Towers

Nybygning | København | 550 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i København på 16 etager hvoraf 5 etager er unden ...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår