Ny brandbeskyttelse flytter grænser

Dato: 21 Dec 2017

Brandgodkendt træbeklædning efter B-s1,d0

Ny brandbeskyttelse flytter grænser

Ny brandbeskyttelse flytter grænser

Profile Akustikbeklædning til loft- og vægbeklædning er brandgodkendt efter B-s1,d0.

På markedet er der i flere år solgt træbeklædning, hvor kun pladen er brandbeskyttet, men ikke selve finérlaget og den afsluttende behandling med lak eller træolie.

Det problem har Profile A/S nu løst, så det ikke kun er pladen, der er brandbeskyttet, men hele produktet inkl. finérlaget og den endelige slutbehandling af overfladen. Dermed er der sat en helt ny standard for brandbeskyttede træpaneler til loft- og vægbeklædning.

En miljøvenlig brandbeskyttelse

Hemmeligheden bag den fulde beskyttelse er en kombination af brandbeskyttelse af kernen og finérlaget samt af overfladen med en brandneutral lak. Således er den nye type træbeklædning fuldstændig brandbeskyttet.

Interiørlakken er udviklet af Burnblock® og testet ved Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut efter testmetode EN 13823. Alle tests viser et positivt resultat, og således overholdes EU-kravet B-s1,d0.

Lakken er en miljøvenlig, bæredygtig klar lak på vandbasis. Den er påført med sprøjtepistol, så behandlingen fremstår usynlig. Dermed bevares træets årestruktur.

Gråzone fjernet

Med den nye brandneutrale lak er der nu skabt sikkerhed for at paneler til loft- og vægbeklædning med pålimet finér ikke brænder eller udvikler en dødbringende røg. Dermed er en gråzone i brandbeskyttelse af træbeklædning fjernet.

Dorthe Sprøgel Svendsen, salgschef hos Profile A/S mener, det er på tide, der bliver sat ny standard og klare retningslinjer for træbeklædning. Hun siger:

- Hvad nytter det kun at have en brandimprægneret kerne, hvis overfladen brænder? Det er hverken lovligt eller betryggende at have et produkt på markedet, der ikke er brandbeskyttet fuldt ud, da ilden hurtigt kan sprede sig til andre bygningsdele.

- Med den nye produktudvikling kan ansvarlige bygherrer og projekterende være helt sikre på, at fremtidige paneler til loft- og vægbeklædning overholder B-s1,d0 fuldt ud, siger Dorthe Sprøgel Svendsen.

Kontaktinformation: Dorthe Sprøgel Svendsen, regional salgschef,
mobil: 2779 5484, dsp@profile.dk

Se mere på www.profile.dk

Referenceprojekter fra

Opførelse af almene boliger i Hadsten, Falkevænget & Elverhøjen

Opførelse af almene boliger i Hadsten, Falkevænget & Elverhøjen

Nybygning | Favrskov | 40 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Favrskov med 30 lejligheder på 2 etager . Se...

Lisbjerg Bakke

Lisbjerg Bakke

Nybygning | Aarhus | 45 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 6 bygninger i Aarhus med 40 lejli...

Nyborg Gymnasium

Nyborg Gymnasium

Tilbygning | Nyborg | 67 Mio.kr

Tilbygning af gymnasium i Nyborg på 3 etager hvor den ene etage er under jord...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår