NOXOUT hvid tagpap fra Phønix Tag Materialer

Annonce – Dato 4 Aug 2020

Taulov Dry Port ved Fredericia er i foråret gået i gang med at opføre et nyt lagerkompleks på 49.300 m². Hallen bliver opført med den særlige NOXOUT-tagpap, som neutraliserer de skadelige kvælstofilter, såkaldte NOx-partikler i luften til gavn for den almene sundhed.

En bæredygtig og grøn profil

”Vi har et ønske om at lave lager- og logistikfaciliteter for både den lille vognmand, der skal bruge et par tusinde kvadratmeter og for de store speditionsfirmaer, som hele tiden har brug for kapaciteten. Samtidig er det et stort ønske fra vores investor, PFA, at vores byggeri har en bæredygtig og grøn profil. Derfor passer NOXOUT-pappen rigtigt godt ind i billedet, og samtidig samarbejder vi med Rambøll om at finde andre grønne tiltag, der på sigt kan føre til en DGNB-certificering for industribyggeri”, siger projektdirektør i Taulov Dry Port Jesper Gemmer.

Varmeafvisende og temperatursænkende effekt

Opførelsen af den nye, store lagerhal er lagt i hænderne på DS Flexhal, hvor projektchef Asbjørn Henriksen har gode erfaringer med tagpappen fra Phønix Tag Materialer: ”Vi har brugt den hvide tagpap fra Phønix Tag Materialer i mange år, fordi det også har en varmeafvisende effekt. I en stor lagerhal betyder det, at arbejdstemperaturen på gulvet bliver ca. tre grader lavere på en varm sommerdag. Det betyder noget for arbejdsmiljøet og selvfølgelig også for energiforbruget. At Phønix Tag Materialer så også kan levere tagpappen i samme kvalitet, hvor det reducerer NOx-partiklerne i luften, er for mig kun en ekstra stor og velkommen gevinst”, siger han.

NOXOUT hvid tagpap fra Phønix Tag Materialer

Efterspørgsel efter materialer med grøn profil

Projektchefen er ikke i tvivl om, at efterspørgslen efter ”grøn” tagpap er stigende: ”Hos DS Flexhal har vi de seneste år mærket, at kunderne i stadigt højere grad efterspørger materialer, der styrker den grønne profil. At der så samtidig kan være en økonomisk fordel, gør det bare endnu mere oplagt”, siger Asbjørn Henriksen, der også vurderer, at private boliger kunne have stor fordel af NOXOUT-tagpappens egenskaber.

Den lille prisforskel betyder ikke så meget

Arbejdet med at lægge de 49.300 m² tagpap er blevet en opgave for Hetag Tagdækning Syd, og entrepriseleder og medejer Niels Grønne ser frem til arbejdet, der netop er gået i gang. Niels Grønne mærker også den øgede interesse for den ”grønne” NOXOUT-tagpap: ”Ja, det er der ingen tvivl om, og den lille prisforskel gør ikke det store. Flere får øjnene op for det miljømæssige perspektiv, og netop et sted som Taulov Dry Port, hvor der skal køre masser af lastbiler hver dag, er det en ekstra god idé med et tagpap, der binder noget af NOx’en”, siger han.

Arkitekten: Den miljøvenlige løsning giver det god mening

Arkitekter på det nye lagerkompleks er ak83 arkitekter i Aalborg. Arkitekt m.a.a. og partner Morten Dahl fortæller, at målet har været at skabe en moderne, enkel, funktionel og fleksibel bygning med en god udnyttelse af de mange kvadratmeter:
”At bygge bæredygtigt handler om materialer, men også om effektivitet og økonomi. Et kompakt byggeri med stor fleksibilitet er med til at optimere byggeomkostningerne, og jo bedre, vi udnytter pladsen, jo bedre udnytter vi ressourcerne”, forklarer Morten Dahl. For ham var det ikke afgørende, at det blev et NOXOUT-tag, men han forstår ønsket fra bygherren og investorerne:
”Prisen betyder stadig noget, men grøn profilering kan også være vigtigt. I dette tilfælde er den miljøvenlige løsning ikke meget dyrere, og så giver det god mening. Samtidig ser vi generelt, at grønne tiltag med tiden altid bliver billigere og derfor lettere at passe ind f.eks. i store industribyggerier”, siger Morten Dahl.

Solens UV-stråler og titanoxid katalyserer processen

NOXOUT er udviklet af Phønix Tag Materialer i Vejen, og nedbrydningen af NOx sker gennem solens UV-stråler. Skiferen på taget er belagt med titandioxid, der virker som en katalysator for nedbrydningsprocessen. Dermed bidrager de 48.000 m² tag aktivt til et bedre miljø hver eneste dag, uden at man behøver gøre noget. For hver 1.000 m² tag med NOXOUT, bliver der hvert år neutraliseret NOx-partikler, som svarer til 175.000 kilometers kørsel i en benzinbi.

Arbejdet med den nye hal ved Taulov Dryport begyndte i april, og byggeriet ventes at være afsluttet i første kvartal 2021.

Yderligere information: https://www.phonixtagmaterialer.dk/, tlf. 79 96 21 21.

Mere om produktet Tagpap

Tagpap

Moderne tagpap et ganske andet produkt end tidligere.

Overpap

Overpap

PTM BituFlex som øverste lag tagpap

Læs mere

NOXOUT miljøvenlig overmembran

NOXOUT miljøvenlig overmembran

Reducerer mængden af NOx-partikler I luften

Læs mere

Underpap

Underpap

PTM DuraFlex som underste lag tagpap

Læs mere

Rodhæmmende tagpap

Rodhæmmende tagpap

Øverste lag i flerlagsløsninger til f.eks græstørvstage

Læs mere

Tagshingles

Tagshingles

En elegant tagløsning til nybyggeri og renovering.

Læs mere

DGNB-CERTIFICERET BYGGERI

DGNB-CERTIFICERET BYGGERI

Phønix Tag Materialer bidrager til certificeringen af bæredygtige bygninger

Læs mere

Tagpap guide
Tagpap inspiration
Undertage
TagSealer
NOXOUT
Bim objekter

Bim objekter

Se BIM objekter her

Læs mere

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår