Novopan klimagulv

Annonce – Dato 12 maj 2014

Sikrer et lavt varme- og energiforbrug i ny tagpavillon på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum

Novopan klimagulv

ARoS Aarhus Kunstmuseum er et spektakulært billed- og oplevelseshus. Arkitekturen er i international klasse og kunsten det samme. Begge byder på oplevelser af høj karat. ARoS er med sine 17.700 kvadratmeter, fordelt over ni etager, ét af Nordeuropas største kunstmuseer.

Den danske arkitektvirksomhed, Schmidt Hammer Lassen Architects, vandt i 1997 konkurrencen om at tegne det nye museum i kamp med 109 tegnestuer fra det meste af verden. Schmidt Hammer Lassen Architects er en af Skandinaviens mest anerkendte, prisvindende arkitektvirksomheder og står naturligt nok for den seneste udvidelse med opførelsen af en ny tagpavillon på 310 kvm på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum. En tilbygning, som binder det eksisterende museum sammen med Olafur Eliassons spektakulære kunstværk, Your rainbow panorama, der giver mulighed for at opleve byens flotteste udsigt over Aarhus i alle regnbuens farver. Novopan Klimagulve er selektivt udvalgt som gulvvarmeløsning i projektet.

Tilbygningen gør det nu muligt for publikum at gå hele vejen op indendørs i museet ad den spiralformet trappe op til Your rainbow panorama, hvilket ikke tidligere var muligt. Projektet tog sin start i marts måned, og medio november var der officiel indvielse på projektet til glæde for museets gæster.

Novopan Klimagulve er selektivt udvalgt som gulvvarmeløsning i projektet. Frederik Schou-Hansen, Project Architect MA in Architecture MAA excecutive på projektet forklarer; - “Der er nogle ret skrappe krav til indbygningshøjder ved opvarmning og kølingsløsninger i tagpavillonens gulvkonstruktion, idet der ligger et kæmpe stålkonstruktions-system under gulvet. Et system, der bærer hele kunstværket Your rainbow panorama. Det betyder, at der nogle steder kun er få centimeters luft fra færdigt gulv ned til stålkonstruktion, der krydser igennem hele gulvet, der gør, at man ikke kan fremføre traditionel varme til konvektorgrave. Således er der en lang række bindninger i de fysiske forhold, hvor traditionel gulvvarmeløsning med varmeslanger nedstøbt i betongulvet ikke er en mulighed. Omstændighederne giver simpelthen ikke plads til det. De forhold gør Novopan Klimagulvet til den optimale løsning i denne sammenhæng”.

Læs mere her!

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår