Når gode løsninger bliver ”næsten” hverdag

Dato: 27 mar 2017

PHØNIX TAG Energi har igen afleveret en patenteret PWP-solcellemontageløsning

Når gode løsninger bliver ”næsten” hverdag

Når gode løsninger bliver ”næsten” hverdag

PHØNIX TAG Energi har igen afleveret en patenteret PWP-solcellemontageløsning

Denne gang var det 176 solcellepaneler, som blev afleveret på Pakhusene på Aarhus Havn. For PHØNIX TAG Energi A/S er det en hverdagsbegivenhed, men alligevel er hvert anlæg unikt. Udover at Pakhusene er et smukt beliggende byggeri, med udsigt over den nordlige og østlige del af Aarhus bugten, er der forud for installationen gået en udfordrende projekteringsproces.

Tagfladerne ender ikke altid med at se ud som planlagt. Ændringer i tilstødende entrepriser kræver et godt samarbejde. På Pakhusene dukkede den klassiske udfordring op, at kravet til leverede kWh/år og den til rådigværende plads på taget ikke syntes at matche hinanden. Jo højere en bygning, jo mindre tagareal er der til at imødekomme energirammekravene.

Ekstraeffektive paneler

På Pakhusene endte løsningen med ekstra effektive paneler på 290 wp. Da PWP-løsningen betyder at panelerne ligger parallelt med tagfladen, kunne PHØNIX TAG Energi tilmed lægge panelerne endnu tættere og dermed får en højere produktion pr. m² tagareal.

Når man monterer i højden som på Pakhusene, vil vindlasten også være en væsentlig faktor, der skal medregnes. PWP-løsningen opgraderes derfor med antallet af befæstelser i forhold til vindlasten. Der skal flere skinner i rand- og hjørnezoner end midt på taget.

Ekstra sikkerhed for brandmyndigheder

Som en detalje på Pakhusene kan man se de fjernbetjente DC-afbrydere. Det er de afbrydere, som brandmyndighederne har krævet til dette projekt. Ved brandindsats fjernafbrydes DC-kablerne, således der ikke kommer strøm fra solcellepanelerne ind i bygningen. Et såkaldt brandmandstryk findes ved hovedtavlen i bunden af bygningen.

Grøn energi til El biler

Halvdelen af solcelleanlæggets strøm sendes ned i husets P-kælder, hvor flere lade standere til el-biler står klar til at aftage strømmen fra solcelleanlægget.

Se mere på www.phonixtagenergi.dk

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår