Hellig Kors Kirke

Ved Roskilde Fjord i Jyllinge ligger Hellig Kors Kirken, en moderne kirke fra 2008, tegnet af arkitekt Jan Søndergaard. Kirken, som bliver udsat for hård vind og vejr, er inspireret af monolitterne i den omkringliggende natur og er dækket af det moderne byggemateriale komposit som facade- og tagbeklædning. Både indvendig og udvendig er kirken domineret af rene linjer og hvide, lysegrå og lyseblå farver.

PRODUKTKOBLING: Arkitektonisk belysning

Arkitektonisk belysning

Matrix Sales har udstrakt erfaring med belysning af bygninger, ude såvel som inde

For at understøtte det særlige arkitektoniske udtryk i kirkeskibet, har Best-AV installeret en arkitektonisk belysningsløsning i samarbejde med Matrix Sales. Kirkeskibet er stilrent og lyst med store vestvendte glasruder, og dette sætter særlige krav til lamperne vendt mod alteret for at arbejde i samspil med det naturlige lys.

Best-AV valgte at installere A.Show TW+ lamper fra Roxx for at opnå højst mulig fleksibilitet og sikre nuancer, der passer perfekt til det overordnede design i kirkeskibet. A.Show TW+ giver mulighed for ”tuneable white”, altså kan temperaturen af hvide toner indstilles meget præcist, samt et fuldt RGB farvespektrum for farvet lys til særlige begivenheder. Målet med lys-installationen var at sikre, at den hvide nuance lys mod alteret passer perfekt til omgivelserne og samtidig giver en sund kulør til alle personer, det rammer. Tre hvide A.Show TW+ lamper er installeret nær loftet på hver side af alteret for at sikre stærkt nok lys selv på solskinsdage, hvor det naturlige lys fra vinduespartierne er meget kraftigt. Lampernes fysiske form er elegant og falder naturligt i et med det samlede udtryk.

Jan Søndergaard designede Hellig Kors kirkeskibet med store hvide vægge, så de med tiden kunne bruges til digital udsmykning, og A.Show TW+ lamperne er en del af denne ambition. Med de mange forskellige lysindstillinger kan det samlede udtryk i rummet tilpasses fuldstændig baseret på anledningen, alt efter om kirken lægger lokale til en kunstudstilling, en koncert eller livsbegivenheder som bryllupper, begravelser og barnedåb.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Flere produkter fra Matrix Sales

God lyd i mødelokalet

God lyd i mødelokalet

Optimer dine videokonferencer med de bedste lydløsninger til mødelokaler

Højtalere til akustisk udfordrende projekter

Arkitektonisk belysning

Arkitektonisk belysning

Matrix Sales har udstrakt erfaring med belysning af bygninger, ude såvel som ...


Referenceprojekter fra Matrix Sales

Konventum

Konventum

Helsingør

På den smukkeste beliggenhed med udsigt over Øresund og Sverige, ligger konfe...

Coloplast - ombyg til kontorlokaler

Coloplast - ombyg til kontorlokaler

Udv.renovering | Fredensborg | 5-10 Mio.Kr.

Udv.renovering af kontorbygning i Fredensborg . Selve byggeriet er påbegyndt ...

Ny KB Hallen

Ny KB Hallen

Nybygning | Frederiksberg | 200 mio.kr

Kjøbenhavns Boldklub planlægger opførelse af ny KB Hal Projektet omfa...

Købnerkirken

Købnerkirken

København S

Indvendig modernisering af loft - ophæng af udstyr i Købnerkirken.