Lufttæppe vinder fornem designpris

Annonce – Dato 7 okt 2021

Lufttæppet Slim fra Flowair er i år blevet tildelt iF-designprisen.

Anteco, lufttæppe

Begrundelsen for den fornemme pris er, at Slim er det tyndeste lufttæppe på markedet, og at dets design, farver, produktprogram og størrelse passer til 99 % af alle døre. Lufttæppet har indbygget bevægelsessensor (PIR-sensor) og aktiveres dermed kun, når der er brug for det. Priskomitéen nævner ydermere, at Slim-lufttæppet i støjsvag funktion frembringer så lidt lyd, at det ikke overdøver samtaler i omgivelserne og derfor ikke virker forstyrrende for personer i nærheden.

Præsentation på VVS-messen i Odense

Anteco Thermo Trade A/S er importør af Flowair på det danske marked og ser frem til den endelige introduktion af lufttæppet i forbindelse med VVS-messen i Odense. Adm. direktør Nis Pedersen fra virksomheden fortæller om Slim-lufttæppet:

Lufttæpper er velegnet alle steder, hvor der skal opretholdes en god komfort, og hvor man har døre og porte, som i den kolde tid ofte åbner. Lufttæppet kan både reducere træk og spare på energien, fordi dets funktion er at blokere for indstrømning af kold luft samtidig med, at varmen holdes inde i bygningen. Eller omvendt at holde varmen ude på hede sommerdage.” Nis Pedersen fortsætter:

Udover traditionelle steder som indkøbscentre, supermarkeder og større forretninger vil Slim-lufttæppet passe rigtig fint ind i et lækkert cafémiljø, en frisørsalon eller en mindre forretning, hvor et lufttæppe hurtigt kan komme til at fylde for meget og se klodset ud. Slim-lufttæppets slanke profil og diskrete design, den lave vægt og lette installation giver i langt højere grad mening at få ind i de miljøer, hvor man ellers har holdt sig lidt tilbage. Og så er dets lave lydniveau særligt fordelagtigt i mindre lokaler. Slim er naturligvis også attraktivt i traditionelle installationer, hvor man ofte vil opleve en opgradering i forhold til mange af de lufttæpper som allerede er på markedet.

Anteco, ventilations

Valgfri styring

Slim-lufttæppet er en plug&play-løsning med både integreret bevægelsessensor (PIR-sensor) og almindelige funktionsknapper. Der er indbygget kontakter for on/off og to hastigheder på ventilatorerne, men der er også mulighed for at lade det hele styre eksternt via termostat med tre blæserhastigheder, ligesom man kan eftermontere en magnetisk dørsensor, hvis man ønsker det. Slim kan således monteres på flere måder, alt efter om man ønsker den helt simple stand-alone-løsning eller måske en mere avanceret CTS-opkobling. Slim leveres i forskellige varianter med længder på 1, 1,5 eller 2 meter samt med enten vandvarmeveksler, elvarme eller uden varmelegeme. Lufttæppet fås i standardfarverne hvid eller sort, men kan leveres i andre farver på bestilling. Det hele er til konkurrencedygtige priser.

Når produktudvikling når nye højder

Det nye lufttæppe er kommet ind i Flowairs familie af indeklimaprodukter, som alle har rykket grænserne for design, funktion og vægt. Flowairs decentrale ventilationsenhed OXeN blev i 2014 præmieret med både Red dot- og iF-designprisen for sit innovative design. Flowairs serie af varmeventilatorer/kaloriferer LEO er blandt de første af sin art, der produceres i EPP, ekspanderet polypropylen, som er et både stærkt og også meget let materiale. Det er således lykkedes for Flowair at reducere vægten på LEO-serien betragteligt, til fordel for både montøren, miljøet og pengepungen.

Anteco, lufttæppe

Disse forbedringer kan mærkes i VVS-installatørens dagligdag”, fortæller Nis Pedersen, og fortsætter: ”Det betyder nemlig, at der fx ikke skal bruges to mand til at løfte varmeventilatoren, eller at montagestedets bæreevne ikke længere er den store udfordring. Der stilles nogle helt andre krav til en vægs bærekraft ved at hænge 35 kilo op i stedet for de kun 11 kilo, som den mindste LEO varmeventilator vejer. Dertil kommer, at LEO monteres med ét multivinklet universalbeslag i stedet for to traditionelle hyldeknægte. Tilsammen kan det give en hurtigere montage og dermed en helt anden installationspris, hvilket kommer slutbrugeren til gavn.

Yderligere information om luftvarmeløsninger fra Anteco Thermo Trade her, tlf. 70 26 83 26.

Mere om produktet Lufttæpper

Lufttæpper

Lufttæpper giver mulighed for at opretholde et behageligt indeklima