Levende murværk

Annonce – Dato 15 jun 2017

Keramikeren Karen-Lisbeth Rasmussen udstiller på Biennalen

Levende murværk

Levende murværk

Keramikeren Karen-Lisbeth Rasmussen i samarbejde med Egernsund Teglværk

For Karen-Lisbeth Rasmussen er tegl det smukkeste byggemateriale, vi har. Med projektet Levende Murværk giver hun, i samarbejde med Egernsund Tegl, sit bud på, hvordan teglbyggeriet kan gives et nyt og nutidigt udtryk. Hvordan tegl både økonomisk og i en overskuelig arbejdsproces atter kan give bygningerne en særlig identitet.

Identitetstab og udviklingspotentiale

Karen-Lisbeth Rasmussen har som keramiker altid været opmærksom på bygningskeramik. Herunder tegl: “I flere år har jeg fotograferet og set på teglmurværk, som – synes jeg - er den smukkeste form for byggeri. Det identitetstab, der skete med teglbyggeriet, da man holdt op med at bruge teglstenene dekorativt, er et stort tab. Kunsthåndværket forsvandt fra teglbyggeriet. Mit bidrag til ”Levende Murværk” er flere forslag til mursten med reliefvirkning og lys/skyggevirkning. Tegl er et levende materiale. Det er ler, der kan formes i detaljer, som kan udtrykke individualitet og identitet. Det er netop her tegls potentiale ligger i forhold til beton, glas og stål, som tegl er i konkurrence med i moderne byggeri. Hvis tegl skal blive ved med at være det smukkeste og det foretrukne byggemateriale, er man nødt til at finde tilbage til at dyrke materialets/lerets særlige udtryk og muligheder. Det vil jeg gerne være med til. Bygninger handler om vores fælles offentlige rum. Om mennesker, der skal bo og leve.”

Samarbejdet med Egernsund Tegl

Samarbejdet startede i 2014, hvor Karen-Lisbeth Rasmussen i samarbejde med Egernsund Tegl og Vesterled Teglværk udviklede formsten til projektet ”Levende murværk”, der skulle være en del af udstillingen "4+4: STATUS" i Officinet i København, Danske Kunsthåndværkere & Designeres projektrum, samt seks murværker på 2 x 3 m, som kan ses på Egernsunds udstilling MURRUM i Egernsund.

Siden har det udviklet sig, senest med fire nye murværker på hver 2 x 2,5 m til Biennalen for Kunsthåndværk & Design i maj 2017 i København.

For Egernsund Tegl er det kreative samarbejde med en kunstner et led i deres visionære og ambitiøse udvikling af tegls formsprog med nye typer mursten og formsten.

Målet er at gøre det trendy at arbejde med tegl - ikke kun praktisk.

Se mere om Lisbeth Rasmussens bygningskeramik

Se mere på www.egernsund-tegl.dk