Kvänum indretninger i gourmetrestaurant Ghrelin i Aarhus

Annonce – Dato 8 Apr 2021

Gourmetrestauranten Ghrelin er beliggende i Z-huset ved Aarhus Lystbådehavn, tegnet af Dorte Mandrup og bearbejdet af Sahl Arkitekter. Ambitionerne for indretningen har været lige så tårnhøje, som ambitionerne for den madoplevelse gæsterne skal have, og man har lagt vægt på, at skabe et nordisk designunivers i en perfekt balance mellem funktion og æstetik.

Kvänum indretninger i gourmetrestaurant Ghrelin i Aarhus

Møbelelementer med lethed og gennemtænkte detaljer

Ghrelin er indrettet med et INTRO Ramel-køkken i farven røget eg Kaffe fra Kvänum. INTROelementerne udstråler en arkitektonisk stramhed med reference til 1960’ernes design, som matcher godt med bygningens rustikke ramme med polerede betongulve og rå betonvægge med støbespor. INTRO Ramel-indretningen er en konstellation af moderne skandinavisk inspirerede møbelelementer med stor lethed og gennemtænkte detaljer - egenskaber, der kendetegner et innovativt møbel med klassikerpotentiale. Køkkenet har mange åbne og tilbagetrukne hylder og skabe, der lader servicet være til smukt skue for gæsterne.

INTROelementerne i 60’er-design matcher det rustikke betoninteriør

Funktionel køkken-ø

Der er etableret en funktionel køkken-ø, med sortlakerede, integrerede varme- og køleskabe og en slank bordplade med indbyggede varmelegemer i en lys Jura Grau natursten. Bordpladen har integrerede Arne Jacobsen lamper, der fungerer som varmelamper og herved holder maden tempereret på den rigtige måde. Denne løsning blev valgt, fordi der ikke var mulighed for loftshængte lamper. Med god sparring mellem kunde og Kvänum, lykkedes det at lade funktion og æstetik gå op i en højere enhed.

Funktionel køkken-ø fra Kvänum

Reoler og skabe

Stålreolen korresponderer med øens vertikale stave. Reolen er fremstillet i oliebehandlet sortstål med ridser og spor, som spiller sammen med betonvæggen. Alle skabe er specialindrettede – dette gælder også garderoben, således at gæsternes tøj kan gemmes bag låger.

Læs mere her