KOMPROMENT får Cradle to Cradle certificeret sit første produkt

Annonce – Dato 9 Feb 2017

Unik facadebeklædning

KOMPROMENT får Cradle to Cradle certificeret sit første produkt

KOMPROMENT får Cradle to Cradle certificeret sit første produkt

KOMPROMENT præsenterer sin unikke facadebeklædning Vidar Teglspån internationalt på BAU messen i Tyskland. Vidar Teglspån med tilhørende montagesystem er det første af virksomhedens produkter, der opnår en Cradle to Cradle certificering.

Certificeringsproces

Ved en Cradle to Cradle (C2C) certificering skal det bevises, at produktet lever op til en lang række bæredygtighedskrav inden for fem kategorier: Materialesundhed, materialegenanvendelse, vedvarende energi, forvaltning af vandressourcer og social retfærdighed. Produktet kan herefter tildeles en certificering på et af fem niveauer fra Basic til Platin. Man forpligter sig desuden til løbende at forbedre både produkt og processer frem mod platin.

C2C certificeringen følger en relativt ny international standard, der bliver stadig mere populær. I januar 2017 var der udstedt i alt knap 500 certifikater, der dækker over flere tusinde produkter. Vurderingen af Vidar Teglspån er foretaget af konsulentvirksomheden Vugge til Vugge ApS, der er den eneste akkrediterede assessor i Norden. Vurderingen er godkendt af det uafhængige Cradle to Cradle Products Innovation Institute, som udsteder selve certifikatet.

Certificeringsprocessen er omfattende og stringent, og den beskæftiger sig ikke alene med produktets materialer og fremstillingsmetoder, men med hele dets livscyklus fra yderste led af underleverandører og til produktet en gang i fremtiden skal kunne demonteres og genanvendes.

Vidar teglspån er som det første af KOMPROMENTS produkter blevet C2C certificeret på Silver niveau. Teglspån er en ret nyudviklet facadebeklædning med teglens gode egenskaber og udseende, men med en tykkelse på kun 14 mm er de meget velegnet til byggerier med lette ydervægge, der lever op til de højeste isoleringskrav, hvor man samtidig ikke ønsker unødigt tykke ydervægge. Teglspån leveres som komplet systemløsning med montagesystem og produceres i syv farver og med tre forskellige overfladestrukturer.

Bæredygtigheden skal kunne bevises

- Certificeringsmæssigt har vi valgt en totrinsraket, hvor vi har fået certificeret Vidar Teglspån først, fordi det er det produkt, der er længst fremme ude hos arkitekterne, hvor man i stigende grad tager bæredygtighed alvorligt. Næste trin bliver en certificering af vores tag- og facadesystemer med naturskifer, som er lige på trapperne, forklarer teknisk direktør i KOMPROMENT Niels Heidtmann.

Udviklet i samarbejde med Scandibyg, ONV Arkitekter og Jaja Architects 

For yderligere information kontakt: Kim Kristensen, salgsdirektør for projektsalg på tlf. 23990310 eller per email

Referenceprojekter fra KOMPROMENT ApS

Uglevænget

Uglevænget

Nybygning | Køge | 20-25 Mio.Kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Køge med 13 lejligheder på 2 etager . Selve ...

Gaardhaverne

Gaardhaverne

Rækkehusprojektet “Gaardhaverne” i Høje Taastrup har netop modtaget licensb...

Kornets Hus

Kornets Hus

Kornets Hus er Danmarks nye, flotte og samtidig hyggelige center for viden og...

Engparken - Køge Kyst

Engparken - Køge Kyst

Engparken ved køgekyst er blevet beklædt med Komproment’s ZAPPA facadesystem,...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår