Koljern byggeelement fra FOAMGLAS

Annonce – Dato 31 okt 2017

Nyt tag- og terrasseelement er både bærende og isolerende

Koljern byggeelement fra FOAMGLAS

Koljern byggeelement

Nyt tag- og terrasseelement er både bærende og isolerende

Et nyt og innovativt isolerings-produkt fra svenske Koljern har ramt det danske marked med stor kraft. Produktet bygger videre på de velkendte kvaliteter, som Foamglas produkterne rummer, og adskillige danske entreprenører og byggefirmaer har allerede taget de nye pladsbesparende tag- og terrasseelementer til sig.

Bærende, isolerende og pladsbesparende
Det nye produkt er et tag- og terrasseelement, der på en og samme tid er bærende, isolerende og pladsbesparende. Faktisk er produktet også vand- og damptæt, trykfast og resistent over for skadedyr og syre, ligesom det ikke er brandbart.
”Vi har store forventninger til Koljern-produktet. Materialet er utroligt nemt at arbejde med, blandt andet fordi vægten er overraskende lav. Samtidig rummer elementerne masser af kvaliteter, som både kommer bygherren og slutbrugeren til gode”, fortæller Peter Westergaard, der er salgschef hos Foamglas Nordic AB, virksomheden bag produktet.

Sparer plads i højden
Et vigtigt argument er, at Koljern i form af terrasseelementet kan skabe fri adgang til eksempelvis tagterrasser. Samtidig kan man opnå betydelige besparelser i bygningens højde.
”Det kan have stor betydning for et byggeri, fordi det dybest set kan skabe plads til en ekstra etage, når der bygges godt op i højde. Og det er væsentligt, når der kigges på totaløkonomien, om der eksempelvis er plads til 10 eller 11 etager”, forklarer Peter Westergaard.

Gør mange ting nemmere
Entreprenørselskabet Kom-Kbh A/S – eller Kaj Ove Madsen A/S – har netop brugt Koljern-elementerne i et stort byggeri på grænsen mellem Østerbro og Hellerup i København.
”Vi er i gang med at opføre en række luksuslejligheder på Scherfigsvej. I den forbindelse har virksomheden Vipp købt en gammel pumpestation på samme matrikel, som bliver indrettet dels som bolig og dels som showroom”, fortæller Jacob Riis Hansen, der er byggeleder hos Kom-Kbh A/S. Det er her, at byggeselskabet har gjort brug af det nye Koljern-element.
”Det er et fint element, som gør mange ting nemmere på samme tid. Det fylder mindre og det vejer mindre, og så har det mindst lige så god isoleringsevne som andre elementer”, forklarer byggelederen. Koljern-elementet skal i denne forbindelse bruges som terrasse-element.

Vil bruge det igen
”Normalt ville de 150 millimeter, som Koljern-elementet fylder i tykkelsen, skulle lægges oven på et eksisterende betonelement, så der sparer vi jo en del i højden”, fortæller Jacob Riis Hansen. ”En anden fordel er, at den jerndrager, som skal bære elementet, heller ikke behøver at være helt så stor i dimensionen, netop fordi Koljern-elementet er markant lettere.” 
”Jeg er ikke i tvivl om, at det her er noget, som jeg vil kigge på en anden gang. Det er fremtiden, fordi det gør byggeriet lettere – også konstruktionsmæssigt”, understreger byggelederen.

Unikt materiale
Det nye Koljern-element bygger videre på det oprindelige Foamglas-produkt, et helt særligt isoleringsmateriale, som bliver produceret af returglas og glasråvarer samt kul. Materialet indeholder millioner af hermetisk lukkede glasceller, som resulterer både i en lav vægt og en høj isoleringsevne.
”Det nye element består af et Koljern-moderelement, der er 90 procent Foamglas og 10 procent stål. Ydermere bliver det så beklædt med mindst fem centimeter Foamglas-isolering, så bjælkerne ikke ligger frit og man dermed undgår kuldebroer”, understreger Peter Westergaard. Det enkelte element er omkranset af en metalramme, og man står altså tilbage med et både stærkt og let konstruktionselement, der desuden har god isolerings- og bæreevne. Elementerne fremstilles i bredder på op til 2,4 meter og kan laves som basiselementer i længder op til 9 meter.

Se mere på www.koljern.se og www.foamglas.dk

Besøg os da på Building Green messe i København, stand 104 og 106, 1-2 November 2017 og tilmeld dig GRATIS her.

 

Referenceprojekter fra FOAMGLAS Nordic AB

Den Blå Planet

Den Blå Planet

Nybygning | Kastrup | 630,0 Mio.Kr

Nybygning af udstillingsfaciliteter i Tårnby på 2 etager hvor den ene etage e...

Musikkens Hus

Musikkens Hus

Nybygning | Aalborg | 780,0 Mio.Kr.

Nybygning af musikhus i Aalborg på 6 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ju...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

VM Bjerget

VM Bjerget

Nybygning | København | 200-300 mio.kr.

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 1 bygninger i København med 80 le...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår