Køkkenproducenten Designa klar med EPD på deres inventar

Annonce – Dato 8 Feb 2024

Designa har, som første danske køkkenvirksomhed, udarbejdet en EPD (miljøvaredeklaration) og LCA på deres inventar. Dokumentation er afgørende, også i køkkenbranchen, fortæller den midtjyske leverandør.

Køkkenproducenten Designa klar med EPD på deres inventar

Alt tæller med når miljøaftrykket regnes sammen

Faktorer som for eksempel levetid og mulighed for genbrug, transport til og fra byggepladsen og udledning af CO₂ under produktionen af materialer er blot nogle af de utallige delelementer, som aktører i den danske byggebranche skal have med i overvejelsen forud for og under et byggeprojekt. Selv den mindste skrue, etagedæk af beton og valgte køkkenløsninger til boliger tæller med, når byggeriets miljøaftryk regnes sammen.

Miljøvaredeklarationen er udarbejdet af Teknologisk Institut og har til formål at kunne dokumentere en køkkenløsnings miljøaftryk ud fra en lang række parametre. Herunder for eksempel produkt, proces og transport.

Køkkenproducenten Designa, køkkenAlle led i værdikæden er kortlagt og dokumenteret

Udarbejdelsen af miljøvaredeklarationen har været længe undervejs, da alle led i værdikæden skal kortlægges og dokumenteres minutiøst og ned til mindste detalje. Det er derfor en stolt CSR Director hos Designa, Karen Cederkrantz, som nu kan præsentere resultatet af Designas arbejde:

”For at imødekomme de høje krav til miljø og klima samt produktsikkerhed og kvalitet, stiller vi krav til egen virksomhedsdrift såvel som til vores leverandører og samarbejdspartnere. Det har været en ressourcekrævende proces at få kortlagt vores miljøvaredeklaration, men det er sliddet værd. Med EPD’en er det muligt for os at dokumentere og verificere, at der er reelle data bag, når vi fortæller om vores arbejde med bæredygtighed”, siger Karen Cederkrantz.

Bæredygtighed og dokumentation åbner nye døre

Miljø, klima og bæredygtighed er blevet en fast del af hverdagen ikke mindst i byggeriet. Med BR23’s indførsel i januar i år er der lagt an til en ny grøn dagsorden for fremtidens byggeri med langt større krav til bæredygtige og mere miljøbevidste materialer og byggemetoder end tidligere. Da Designa er første danske køkkenvirksomhed med en EPD og LCA, står virksomheden nu endnu stærkere på erhvervsmarkedet.

Faktaboks:

  • Designas miljøvaredeklaration er en såkaldt branche EPD, som er baseret på et kilo køkken udarbejdet på en livscyklusvurdering, LCA, af 18 af de mest solgte Designa køkkenelementer. Med denne metode har man opnået et repræsentativt gennemsnit af virksomhedens køkkenløsninger, som kan skaleres efter projektets størrelse og kundens ønsker.
  • Designa er medlem af Rådet for Bæredygtigt Byggeri (tidligere Green Building Council), der arbejder for at udbrede bæredygtighed i byggebranchen og som administrerer DGNB-certificeringen i Danmark. 
  • Hele Designas sortiment er Dansk Indeklimamærket, så den enkelte kunde sikres et sundt indeklima. 
  • Designa Køkken tilbyder et bredt udvalg af FSC®-certificerede bordplader.
  • Alle korpusdele, herunder skabe, er produceret af spånplader, der består af mere end 90 % genbrugsmateriale. 
  • Centrica-certifikatet attesterer, at al den strøm, der bruges på fabrikken i Kjellerup, kommer fra vedvarende energikilder.

Designa køkken, EPD

Firmaprofil

Designa har siden 1992 produceret køkken, bad og skydedøre med fokus på godt håndværk, finish og de små detaljer. I vores helt nye køkkenbutik/showroom i Glostrup, kan du i stueetagen gå på inspirationsjagt blandt alle de nyeste trends, designs og farver, alt imens du på vores 1. sal finder vores store erhvervsafdeling. Designa Glostrup brænder for at skabe en tryg oplevelse med lige dét ekstra - fra de første køkkentanker på papiret til første ret er serveret.

Se oversigt over certificeringer her

Yderligere information: www.designa.dk, tlf. 86 87 99 00. Kontakt Peter Ulrichsen, indehaver Designa Glostrup & Designa København: tlf. 22 60 45 01, pu@designa-kbh.dk

Referenceprojekter fra Designa køkken - KBH & Glostrup

Terrasserne

Terrasserne

Nybygning | København | 50 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i København med 35 lejligheder på 4 etager hvo...