KNX-løsninger til komplet styring af alle installationer

Annonce – Dato 10 Dec 2020

B.E.G. har i mere end 35 år udviklet og produceret intelligente lysstyringskomponenter til det europæiske marked. B.E.G. Danmark arbejder målrettet på, i samarbejde med B.E.G. GmbH, at udvikle markedets bedste produkter med fokus på høj kvalitet og lang holdbarhed. Disse produkter skal leve op til kundernes krav til funktionalitet, brugervenlighed og ikke mindst let og enkel installation.

KNX-løsninger til komplet styring af alle installationer

Case story:

KNX-styring på Middelgrundsfortet

På verdens største kunstigt anlagte ø, som ikke er landfast, er Middelgrundsfortet bygget. Øen bliver i daglig tale kaldt for ”ungdomsøen”, hvor unge mennesker har fået en ø til rådighed til alverdens aktiviteter. Øen er åben året rundt og bliver flittigt benyttet.

En kompleks opgave

Opgaven med Middelgrundsfortet har været en helt unik opgave for B.E.G. Især på grund af kompleksiteten ved at der er dobbeltfredning af bygningen, mens selve arbejdet foregår på en ø, som besværliggør logistikken. Løsningen er lavet i samarbejde med 2CTRL, hvor arbejdet bestod i at integrere en KNX-baseret løsning til styring af alt fra lys, ventilation, generator, varme og klima. Derudover styrer og overvåger KNX-systemet også UV-filter, varmepumper og meget andet. Formålet har været at muliggøre en komplet styring af øen, som kan styres fra en computer. Dermed kan superbrugeren måle og styre alt på øen på en nem og overskuelig måde, både lokalt og på distancen.

Lys- og varmestying

B.E.G.´s sensorer sørger for, at lyset ikke er tændt, når der ikke er tilstedeværelse i de respektive rum i bygningen, hvor disse er installeret. I nogle rum styrer sensorerne ud over lys også varmen, hvorfor der er installeret en speciel KNX-sensor fra B.E.G. med integreret temperaturføler til styring af radiatorer, gulvvarme, varmepumper m.m., herunder det gamle raketværksted, udvendige toiletbygninger m.m.

Case story:

KNX-sensorer på Scandic Hotel Scanport

Tæt ved Københavns Lufthavn og Kastrup Metrostation er der blevet opført et stort nyt Scandic Hotel, Scanport. Hotellet er beliggende i et attraktivt område, hvor både havn, Amager Strandpark og Den Blå Planet har adresse. Scanport rummer hele 25.500 m² fordelt på 357 værelser, flere konference- og mødelokaler og parkeringsfaciliteter. Det er et moderne hotel, som har valgt en intelligent styresystemsløsning, der energieffektiviserer og virker miljøvenligt. B.E.G. Danmark har leveret KNX-styringer til Middelgrundsfortet og Scandic Hotel Scanportscandic hotel, belysning, BEG

Lys-, varme-, ventilations- og bookingstyring

På det tekniske plan har hotellet valgt at få 2CTRL’s KNX-løsning implementeret i forhold til lys, varme og ventilationsstyring rundt på hele hotellet, inklusiv de mange hotelværelser. Derudover har de valgt af få tilknyttet en KNX-styring til hotellets bookingsystem, så det er nemt for medarbejderne at administrere og monitorere værelserne og de øvrige lokaler.

Specialsensor med integreret temperaturføler

B.E.G. har mere end 400 stk. KNX-sensorer installeret i bygningen, hvor disse håndterer dagslysregulering, scenestyring samt HVAC-integration til ventilationsanlægget m.m. I trappeopgange, forrum, gangarealer, teknikrum samt birum bruges der en speciel KNX-sensor fra B.E.G. med integreret temperaturføler, som styrer og regulerer varmen i disse områder. Rammerne på alle tilstedeværelsessensorerne er desuden blevet malet sorte, så de passer ind i loftmiljøet med de andre komponenter.

Firmaprofil B.E.G.

Danmark har efterhånden 10 års erfaring på det danske marked indenfor projektering af lysstyring. B.E.G. Danmark består af højt fagligt kvalificeret medarbejdere, som enten har en baggrund som El-installatører eller elektrikere. B.E.G. Danmark yder en lang række GRATIS services i bestræbelserne på at opnå optimal forståelse og kundetilfredshed med deres produkter. B.E.G. leverer sensorer på alle platforme hvor der styres lys, såsom stand-alone, netværksbaseret DALI løsninger, KNX, LON, og BMS løsninger.

Yderligere information: www.beg.dk, tlf. 76 31 40 00, e-mail: info@beg.dk

Mere om produktet KNX Løsninger

KNX Løsninger

Se vores store udvalg af produkter til KNX baseret IBI løsninger

PICO-KNX-DX

PICO-KNX-DX

KNX-mini-tilstedeværelsessensor med integreret BUS-tilslutning

Læs mere

PD11-KNX-FLAT-DX

PD11-KNX-FLAT-DX

Ekstra flad KNX-tilstedeværelsessensor med integreret KNX-BUS-tilslutning

Læs mere

PD2N-KNX-DX

PD2N-KNX-DX

KNX-tilstedeværelsessensor med integreret KNX-BUS-tilslutning

Læs mere

PD4N-KNX-DX

PD4N-KNX-DX

KNX-tilstedeværelsessensor med integreret KNX-BUS-tilslutning

Læs mere

PD4-KNX-GH-DX

PD4-KNX-GH-DX

KNX-tilstedeværelsessensor specielt til højlagre, med integreret KNX-BUS-ti...

Læs mere

PD4N-KNX-K-DX

PD4N-KNX-K-DX

KNX-tilstedeværelsessensor specielt til korridorer, med integreret KNX-BUS-ti...

Læs mere

Projekt eksempler

Projekt eksempler

Se B.E.G.s projekt eksempler her

Læs mere

Downloads

Downloads

Se B.E.G.s downloads her

Læs mere

KNX

KNX

Intelligente bygningsinstallationer

Læs mere

Referenceprojekter fra B.E.G. Danmark

Carlsberg Byen

Carlsberg Byen

Nybygning | København | 1310 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i København med 88 lejligheder på 30 etager . Selve ...

Skagens Museum

Skagens Museum

Tilbygning | Frederikshavn | 70 Mio.kr

Tilbygning af museum i Frederikshavn på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyn...

LEGO HOUSE - Oplevelseshus

LEGO HOUSE - Oplevelseshus

Nybygning | Billund | 90 Mio.kr

Nybygning af museum i Billund på 3 etager hvor den ene etage er under jorden ...

Dalby Skole

Dalby Skole

Tilbygning | Kolding | Ansl. 14 mio.kr.

Tilbygning af skole 0-10, klasse i Kolding . Selve byggeriet er påbegyndt jun...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår