Knauf Unity

Annonce – Dato 9 maj 2018

Nyt akustisk loftsystem i The Wine and View bar i Helsinki Lufthavn

Knauf Unity

Knaufs nyeste akustiske serie, Knauf Unity, forener gipspladernes fortrinlige akustiske egenskaber med et skarpt og veldefineret look. Unitys perforeringer går til kanten, hvilket giver en ensartet ubrudt overflade. Sammen med den nemme tilgang til bagvedliggende installationer gør dette Unity ideel til byggerier, hvor fokus på funktionalitet og smukt design skal gå op i en højere enhed.

Monolitisk og skarpt design

Det æstetiske udtryk med den ubrudte og stilrene overflade er sikret gennem polerede og skarpe kanter, samt et skinnesystem, som enten kan være skjult eller forsænket i konstruktionen. ”Med Unity har vi fulgt arkitekternes ønske om det monolitiske og skarpe design. De tre forskellige slags perforeringer og monteringsmuligheder gør det muligt at lege med de helt små elementer i designet og skabe dybde i rummet,” siger Erik Ipsen, design- & udviklingschef hos Knauf, og fortsætter: ”Det nye design fastholder den nemme montage og demontage, som vores andre byggesystemer er kendt for. Det daglige vedligehold af bygningen er derved også tænkt med i løsningen.”

Boblende design til finsk lufthavnsbar

Unity serien lanceres i øjeblikket i store dele af Europa, og i Finland har arkitekt Teemu Nojonen fra Amerikka Design Office som en af de første benyttet sig af det nye akustiske loftssystem til The Wine and View bar i Helsinki Lufthavn. ”Med Unity fandt vi den rigtige kombination af funktionalitet og design. Gipspladernes akustiske egenskaber sørger for, at støjen fra lufthavnen ikke mærkes i baren, samtidig med at lufthavnens personale uden problemer kan demontere loftspladerne, når det er nødvendigt,” siger Teemu Nojonen.

Se 'The Wine and View bar' her


Om Knauf Unity:

Unity-serien er EPD-verificeret (Environmental Product Declaration), har en luftrensende effekt med cleaneo-teknologi og er testet for robusthed. Unity fås med tre forskellige designs og kantudformninger og er udviklet i samarbejde med COOP Himmelb(l)au og en fokusgruppe af arkitekter med fokus på et design med en ubrudt, monolitisk og stilren overflade.

Referencer:

Knauf Unity er blandt andet benyttet i følgende projekter:
Coop Himmelb(l)aus Musikkens Hus i Aalborg.
Schmidt Hammer Lassen + Tengbom Arkitekters Malmö Live koncerthus samt en række andre europæiske byggeprojekter.

Læs mere om Unity-programmet her

Se mere på www.knauf.dk

Referenceprojekter fra KNAUF A/S

Musikkens Hus

Musikkens Hus

Nybygning | Aalborg | 780,0 Mio.Kr.

Nybygning af musikhus i Aalborg på 6 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ju...

Company House

Company House

Nybygning | Vallensbæk | 150 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i Vallensbæk på 6 etager . Selve byggeriet er påbe...

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Ombygning | Odense Kommune | 110 Mio.Kr

Ombygning af kollegier/ungdomsboliger i Odense Kommune med 119 lejligheder på...

Aarhus Havn

Aarhus Havn

Nybygning | Aarhus | 200 Mio.kr

Nybygning af kontorbygning i Aarhus på 5 etager . Selve byggeriet er påbegynd...