Knauf Light Board

Annonce – Dato 24 maj 2017

Spar på kræfterne med Danmarks nok letteste gipsplade

Knauf Light Board

Knauf Light Board

Spar på kræfterne med Danmarks nok letteste gipsplade

Light Board er Knaufs letvægtsgipsplade type B-1 til indvendige vægge og lofter. Gipspladen er en glasfiberarmeret letvægtsgipskartonplade med kartonklædte, forsænkede langkanter og skårne kortkanter. Light Board er udviklet med omtanke. Ved at sætte ergonomi og godt arbejdsmiljø først er montøren sikret de bedst mulige arbejdsforhold. Med sin vægt på 6,7 kg/m² er Light Board ca. 25% lettere end en standardgipsplade.

Dimensioner

Light Board fås i 900 mm bredde med og uden plastemballering, men der er mulighed for at levere gipspladerne på fixmål. Tilskæring foregår med hobbykniv eller fukssvans.

CASE 1 - Professionshøjskolen Metropol

Materialerne blev valgt med fokus på at spare på håndværkernes tid og kræfter Professionshøjskolen Metropol var fra 2013 til 2016 igennem en omfattende transformationsproces til Fremtidens Metropol. Bygningerne på Sigurdsgade blev udvidet, så der nu er plads til 900 studerende fra Metropols uddannelser inden for sundhed og ernæring, som tidligere hørte til i Suhrs Husholdningsskoles lokaler.

Tømrer Claus Henriksen, byggeleder for den indre beklædning på Metropol, var begejstret for at arbejde med letvægtsgipsplader i form af Knauf Light Board: ”Det er under de mange løft og vrid vi udfører i monteringsarbejdet, at forskellen kan mærkes. Det drejer sig jo om rigtigt mange kilo byggematerialer, som vi flytter rundt på og installerer på et projekt af Metropols størrelse. Sidst på dagen gør det virkelig en forskel, at gipspladerne vejer mindre.”

CASE 2 -  Kastrup lufthavn

Light Board skaber bedre arbejdsmiljø

Da terminal 2 i Københavns Lufthavn skulle have nye kontorlokaler i 2015, var håndværkerfirmaet Jakon blandt de første til at prøve Knaufs nye letvægtsgipslade Light Board.

Efter at have arbejdet med Light Board i Lufthavnen havde tømrer Linda Hansen følgende vurdering af letvægtspladen: ”Der er noget tilfredsstillende ved at deltage i et stort projekt som det her og se det endelige resultat til sidst. Især når byggematerialerne er gode og behagelige at arbejde med. Og det er Light Board-pladerne. De er meget nemmere at håndtere og benytte, da man bare løfter dem op med fingrene. Man kan mærke, at gipspladerne knækker bedre, og de er nemme at fase. Jeg har kun positive ting at sige om Light Board – det kan kun gå for langsomt med at få dem ud på byggepladserne.”

Carsten Nielsen, byggeleder fra Jakon, ser Light Board som et produkt, der kan styrke branchen: ”Det er fysisk hårdt at arbejde inden for byggebranchen. Og skal vores medarbejdere kunne holde til at arbejde, til de bliver sidst i 60’erne, som det kunne se ud til at blive i fremtiden, så skal byggematerialerne være derefter. Her er Light Board bestemt en mulighed. Passer de ind i vores projekter, så vil vi helt sikkert benytte dem i fremtiden.”

Se mere på www.knauf.dk

Referenceprojekter fra KNAUF A/S

Musikkens Hus

Musikkens Hus

Nybygning | Aalborg | 780,0 Mio.Kr.

Nybygning af musikhus i Aalborg på 6 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ju...

Company House

Company House

Nybygning | Vallensbæk | 150 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i Vallensbæk på 6 etager . Selve byggeriet er påbe...

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Ombygning | Odense Kommune | 110 Mio.Kr

Ombygning af kollegier/ungdomsboliger i Odense Kommune med 119 lejligheder på...

Aarhus Havn

Aarhus Havn

Nybygning | Aarhus | 200 Mio.kr

Nybygning af kontorbygning i Aarhus på 5 etager . Selve byggeriet er påbegynd...