Kan energirenovering af ventilation være så simpelt?

Dato: 19 nov 2020

I kælderen under Tønder Rådhus stod et gammelt ventilationsanlæg uden varmegenvinding fra 1979 fra da bygningen blev opført.

I kælderen ved Tønder Rådhus stod et gammelt

Under rådhuset.

Opgaven bestod i udskiftning til et nyt og mere energieffektivt ventilationsanlæg med varmegenvinding samt komfortvarme og -køl af luften til byrådssalen.

Billedet til venstre: Tønder byrådssal,og billedet til højre: Byrådssalen

Billedet til venstre: Tønder byrådssal, og billedet til højre: Byrådssalen ses til venstre i billedet.

Ved udskiftning var det vigtigt at ventilationsanlægget kunne komme ned via kælderskakten og ind i kælderen i standard sektioner.

Ved udskiftning var det vigtigt at ventilationsanlæggetLøsningen blev et TOP09 anlæg

Billedet til ventre: Kælderskakt, Billedet til højre: Kælderdør

Løsningen blev et TOP09 anlæg med rotorveksler og reversibel varmepumpe, som ikke har behov for eksterne vvs- og køleinstallationer, så der blot skal strømforsyning til anlægget. Udlagt for 3.000 m3/h – 88,2% i varmegenvinding og SEL-værdi på 2.000 J/m3. Reguleres via Co2/temp føler i salen, så luftmængden reguleres efter behov.

luftmængden reguleres efter behov.

Byggelængden var ekstra vigtig for at få installationen til at passe med de eksisterende forhold. TOP anlæg er kendetegnet ved 4 studse i top, hvilket giver en kort installation, der optager et minimum af gulvplads. På projektet her var det dog nødvendigt med en enkelt studs på gavlen for at få det til at passe.

Lassen Ventilation fra Esbjerg, som vandt opgaven har fået luft på anlægget og mangler lidt afsluttende arbejde. Entreprenøren udtaler, at når det hele leveres Plug & Play, så går det hele bare hurtigere. Bygherre får en komplet CE-mærket og testet løsning fra fabrik.

Kontakt os for dialog om netop dit projekt. Luftmængder fra 900 til + 30.000 m3/h for denne type løsning med top og gavltilsluttede ventilationsanlæg.

Læs mere i vores tidligere nyhedsbrev ang. teknikken bag.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår