Junckers lancerer DGNB-dokumentationspakke

Dato: 19 maj 2020

Hos Junckers har det altid været naturligt at arbejde med bæredygtighed, og vi tager nu endnu et skridt i denne retning med lancering af en DGNB-dokumentationspakke sammen med en EPD. Det gør det let for DGNB-auditorer og konsulenter at vurdere, hvordan Junckers specifikt bidrager inden for de kriterier, der vægter i DGNB.

Hos Junckers har det altid været naturligt at arbejde med bæredygtighed

Junckers massive trægulve – vejen til en DGNB-certificering

Hos Junckers ser vi en stigende interesse for bæredygtigt byggeri, fordi flere og flere bygherrer og rådgivere vælger at få deres bygning DGNB-certificeret og dette med god grund. I ’Green Market Study’ fra 2017 har Rambøll indsamlet svar fra næsten 400 nordiske ejendoms- og bygningseksperter. Hele 90 procent af de adspurgte anser bæredygtighed som nødvendigt for, at et projekt bliver en succes.

I samarbejde med Rambøll har Junckers derfor valgt at få udarbejdet en DGNB dokumentationspakke og en miljøvaredeklaration (EPD), der præcist viser, hvordan vores trægulve bidrager positivt til relevante DGNB-kriterier. Vi ved fra rådgivere, bygherrer og arkitekter, hvor vigtigt det er med transparens og sporbarhed i forhold til materialer. Med dette tiltag kan vi nu stille viden til rådighed, der giver en let og overskuelig indsigt i vores produkter.

Dokumentationspakken viser, at Junckers massive trægulve har indflydelse på 62,2 % af 100 mulige point i DGNB-certificering af et byggeri. Vores massive trægulve udmærker sig ved at have en miljøvaredeklaration (EPD), som evaluerer miljøpåvirkninger i produktets livscyklus, hvilket så vidt vides, ingen andre trægulvproducenter har fået udarbejdet.

EPD’en er i sig selv pointgivende

Vi har valgt at få udarbejdet en miljøvaredeklaration (EPD) for henholdsvis massive parketgulve og plankegulve. Grundlaget for Junckers EPD’er er en livscyklusvurdering, der fokuserer på miljøpåvirkninger i et forløb fra vugge til port og dokumenterer bl.a. CO2 aftryk, forbrug af energiressourcer samt affaldsstrømme. Denne deklaration bidrager i høj grad med point til en DGNB-certificering.

Begge EPD’er er af COWI A/S tredjepartsverificeret iht. ISO 14025.

Du kan finde Junckers EPD’er på junckers.dk/dgnb

DGNB står for ’Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen’ og udspringer af en tysk bæredygtighedscertificering for bygninger. En bygning kan opnå DGNB-certificering på sølv-, guld eller platinniveau.

Kontakt os og få mere af vide om hvordan Junckers bidrager med point til en DGNB-certificering.

Referenceprojekter fra Junckers Industrier A/S

Opførelse af idrætshal, Gl. Hellerup Gymnasium

Opførelse af idrætshal, Gl. Hellerup Gymnasium

Nybygning | Gentofte | 34,0 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i Gentofte . Selve byggeriet er påbegyndt...

Atelier Falkonergården

Atelier Falkonergården

Nybygning | Frederiksberg | 32,0 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal svarende til 2 bygninger i Frederiksberg ...

DSV Hedehusene

DSV Hedehusene

Tilbygning | Høje-Taastrup | 80 Mio.kr

Tilbygning af logistik/distribution i Høje-Taastrup på 1 etager . Selve bygge...

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart

Nybygning | Helsingør | 212,0 Mio.Kr

Nybygning af museum i Helsingør på 2 etager . Selve byggeriet er påbegyndt se...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår