Isola Radonsikring

Annonce – Dato 27 Feb 2020

Isola forstærker nu sin position som en af de ledende på radonsikring i Danmark ved at lancere nye og spændende produkter, der opfylder de skærpede krav til radon beskyttelse.

Isola RadonsikringIsola Radon tætningsbånd, tætningsmasse og radonbeskyttelse

Skærpede krav til radonsikring

I det nye bygningsreglement BR10 og Sbi anvisning 233 og 232 blev der stillet skærpende krav til radonbeskyttelse af bygninger. Bygninger skal projekteres og udføres med radonforebyggende tiltag, således at indstrømningen af radon fra jorden er begrænset. Radonkoncentrationen i indendørsluft bør ikke overstige 100 Bq/m³ (Bequerel per kubikmeter), og det følgende skal mindst være opfyldt:

  • Nybyggerier må ikke overstige 100 Bq/m³ i indendørsluften
  • I eksisterende bygninger iværksættes enkle og billige forbedringer, når radonindholdet er mellem 100 Bq/m³ og 200 Bq/m³, og at der iværksættes mere effektive forbedringer, når radonindholdet overstiger 200 Bq/m³

Disse krav (se BR10 og Sbi 232 og 233) gælder også, hvis man bygger i områder med dokumenteret lav risiko for radon.

To typer radonmembraner

"Der findes en række variationer af radonmembraner på det danske marked i dag med eller uden teknisk godkendelse. Generalisere man lidt, så er der grundlæggende to typer af radonmembraner, en membran, der har svejsede samlinger med varme, og en membran der er forbundet ved hjælp af selvklæbende produkter. Sidstnævnte er den mest udbredte på grund af enkelhed", ifølge Tommy Gabe, produktchef for Radon beskyttelse på Isola as, og fortsætter: "Radonmembran placeret ved hjælp af selvklæbende systemer kan være tidskrævende at samle og en udfordring, ikke mindst med hensyn til det danske klima. Fælles er, at de normalt består af fugemasse og en eller to klæbebånd, der er følsomme over for temperatur- og vejrforhold," fortsætter Tommy Gabe.

Isola Radon tætningsbånd

Et-trins forsegling af samlingerne Isola annoncerer for første gang i Danmark et-trins tætning af samlinger, der giver hurtig montage og nemmere installation. Isola Radon Tætningsbånd erstatter det tidligere system, der netop bestod af tre produkter. Isola Tætningsbånd er en forstærket tape af butyl med meget god vedhæftning, og overlegne aldrende egenskaber. Monteringstiden er halveret med kun ét produkt til samlinger, hvilket giver en klar økonomisk gevinst. Produktet er enkelt at bruge og garanterer solide og radonsikre samlinger med det samme. Kan anvendes helt ned til ÷10 °C. Dimensioner: 60 mm x 25 m.

Isola Radon tætningsmasse

Enkel forsegling af rør og kabler En anden udfordring med radonsikring er at tætne rundt omkring ledningsbundter (fx i teknikrum) og vand- og elektrikerrør. Her er det ikke altid så enkelt at benytte manchetter eller klæbeprodukter til at forsegle, fordi rørene ofte står meget tæt. Isola lancerer for første gang i Danmark flydende Isola tætningsmasse, som er klar til brug med det samme som den hældes ud af dunken. Ingen tilsætning eller blanding er nødvendig. Massen flyder let rundt om rør og giver efter hærding en sikker og fleksibel forsegling. Tætningsmassen hæfter mod stål, aluminium, cement, træ, plast mm. Kan benyttes i alle typer vejr og ned til ÷10 C. Ingen skadelige tilsætningsstoffer og særlige personlige værnemidler er påkrævet. Fås i praktisk 2,5 L dunke for nem forsegling og mulighed for at genbruge resten.

Hurtigere montering med et sikkert resultat

Isola Radonbeskyttelse giver hurtigere montering og et mere sikkert resultat med færre, skræddersyede tilbehørsprodukter. Intet system på markedet er nemmere at bruge og så fleksibelt, som det Isola nu tilbyder. Alt tilbehør er inkluderet i den tekniske godkendelse af SINTEF nr. 2387 

Referenceprojekter fra Isola-platon

FREDERIKSHAVN BOLIGFORENING GRØNNEVÆNGET OG SOLSBÆKVEJ

FREDERIKSHAVN BOLIGFORENING GRØNNEVÆNGET OG SOLSBÆKVEJ

Nybygning | Frederikshavn | 30 mio.kr

Nybygning af tæt/lav i Frederikshavn med 21 lejligheder på 1 etager . Selve b...

Nyt Beder Vandværk

Nyt Beder Vandværk

Nybygning | Aarhus | 67 mio.kr

Nybygning af industri i Aarhus . Selve byggeriet er påbegyndt juni 2018 med e...

Hjertet Ikast

Hjertet Ikast

Nybygning | Ikast-Brande | 0 Mio.kr

Nybygning af dag-/aktivitetscenter i Ikast-Brande . Selve byggeriet er påbegy...

KLIMATORIUM LEMVIG

KLIMATORIUM LEMVIG

Nybygning | Lemvig | 34,5 mio.kr

Nybygning af laboratorium/forskning i Lemvig . Selve byggeriet er påbegyndt j...