Inventarpioner giver grøn omstilling et boost

Annonce – Dato 16 mar 2023

Kolon Total Inventar er pioner inden for snedkerinventar, Det styrker den grønne omstilling inden for inventar og er relevant for såvel DGNB- som Svanemærket byggeri.

Kolon - Grøn omstilling inden for inventar

For årtier siden satte Kolon en ny standard for køkkensystemer med bl.a. et stærkt hængsel i et karakteristisk design. Siden har virksomheden været en konstant innovator inden for inventar til det professionelle marked og tager nu et markant skridt mod en mere bæredygtig dagsorden med FSC-certificering og EPD på sine produkter.

Vi mærker en stærk efterspørgsel på mere klimavenlige produkter til byggeprojekter, der skal Svanemærkes eller DGNB-klassificeres. Det har vi taget konsekvensen af med FSC-certificering for ansvarlig skovdrift og en EPD på vores færdige inventarprodukter. På den måde giver vi kunderne et reelt alternativ og accelererer den grønne omstilling, udtaler COO og drivkraft bag projektet Poul Krarup.

Kolon - Miljømærket byggeri i stæk vækst

Miljømærket byggeri i stærk vækst

En FSC-certificeret skov skal leve op til høje krav til ansvarlig skovdrift, mens EPD (Environmental Product Declaration) er en miljøvaredeklaration, der dokumenterer produktets klimaaftryk i hele dets livscyklus. Begge dele er forudsætninger for at drive miljømærket byggeri fremad. COO Poul Krarup uddyber:

Hvor det før var idealistiske bygherrer og offentlige opdragsgivere, der gik forrest, så bliver klima- og miljømærket byggeri og inventar stadig mere udbredt, også hos private aktører. Den udvikling vil vi gerne støtte, og derfor kan vi i dag tilbyde 'hele pakken' af certificeringer til vores kunder.

Produktion med et minimalt aftryk

Poul Krarup fortæller, at Kolon også internt har taget en række skridt for at sikre et minimalt klima- og miljøaftryk. Virksomheden er stort set selvforsynende med strøm via to solcelleanlæg på bygningerne samt genanvendelse af resttræ fra produktionen til opvarmning af fabrikshaller og kontorbygninger. Han slutter:

Vi forarbejder naturmaterialer, og derfor er natur, miljø og klima indlejret i hele vores forretningsgrundlag og i vores adfærd. Fra skov til færdigt produkt tager vi ansvar for at sikre en produktionsproces med omtanke.

Se mere på www.kolon.dk

Kolon Total Inventar

Om Kolon Total Inventar

Kolon Total Inventars produktions- og administrationsfaciliteter ligger i Osted på Midtsjælland og er på ca. 5.000 m2. Her holdes omkring 50 dygtige og kvalitetsbevidste medarbejdere beskæftiget. Produktionsapparatet bruger den nyeste og mest moderne CNC-teknik til at skære, bore og fræse. Før produkterne bliver sendt ud af døren, lægger møbelsnedkere sidste hånd på produkterne, så finishen er i orden. Det er dansk håndværk og design, og sådan har det været i mere end 50 år.

Referenceprojekter fra Kolon Total Inventar

The Audo

The Audo

København

I maj 2019 lukkede The Audo for første gang dørene op i Københavns Nordhavn. ...

Børnehus Tuse

Børnehus Tuse

Tilbygning | Holbæk | 45 mio.kr

Tilbygning af vuggestue/børnehave i Holbæk på 1 etager . Selve byggeriet er p...

Osted Skole og Børnehus

Osted Skole og Børnehus

Nybygning | Lejre | 66 mio.kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i Lejre på 2 etager . Selve byggeriet er påbe...

Opførelse af daginstitution

Opførelse af daginstitution

Nybygning | Hillerød | 20 mio.kr

Nybygning af vuggestue/børnehave i Hillerød . Selve byggeriet er påbegyndt ma...