Intelligente lyssystemer styres intuitivt

Annonce – Dato 16 Apr 2019

Med to specialudførelser udvider producenten ESYLUX sin portefølje af elektriske kontakter, udviklet specielt til de intelligente lyssystemer med styringsteknologien ESYLUX Light Control. Én push-knap for overstyring i skolemiljøer, og én push-knap for individuel tilpasning af belysningen i patientstuer med to senge. Begge giver mulighed for intuitiv download af anvendelsesorienterede lysmiljøer samt SymbiLogic fra ESYLUX, for et energieffektivt Human Centric Lighting via i alt otte enkelte tasteflader.

Intelligente lyssystemer, fra Esylux, lysstyring

ELC-pushknapperne

Selv om mulighederne for manuel lysstyring i de seneste år har udviklet sig meget, er kontakten på væggen stadigvæk den ønskede standard. For gøre denne betjeningstype på lyssystemer med styringsteknologien ESYLUX Light Control ELC endnu simplere, har ESYLUX udviklet ELC-pushknapperne med et let forståeligt symbolsprog.

Overstyring af automatik i skolemiljøer

Push-knappen 8x Classroom ELC anvendes til overstyring af sensorstyrede lyssystemer i skolemiljøet og muliggør tænd/sluk, dæmpning eller download af lysmiljøer via otte enkelte tasteflader. Lærere kan på denne måde nemt tilpasse belysningen fx for at understøtte eleverne i koncentrationsfaser med lyst, koldhvidt lys eller for i stressede øjeblikke at modvirke motorisk uro med afdæmpet 2.700 K. En tasteflade med Symbi Logic-logo aktiverer det energieffektive Human Centric Lighting fra ESYLUX.

Individuel tilpasning af belysningen i patientstuer med to senge

Push-knappen 8x Patient Room ELC er udviklet specielt til anvendelse i patientstuer med to senge. Ud over tænd/sluk og dæmpning tillader den fx læger og sygeplejersker via opsætning at aktivere et undersøgelseslys med 1000 lux og neutralhvidt 4000 K, individuelt for begge sengeområder. Ved måltider kan patienten med et enkelt tryk på en knap let skifte til en let afdæmpet belysning med varmhvidt 3000 K. En nattelysopsætning giver ved hjælp af yderligere belysning et sikkert orienteringslys ved samtidig frakoblet hovedbelysning.

Forudindstillede opsætninger

De nye ELC-Push-knapper er indeholdt i de forkonfigurerede, monteringsklare Classroom- eller Patientroom-sæt eller fås enkeltvis til frit konfigurerbare systemer. ELC-lyssystemerne består i basiskonfiguration af ELC-loftslamper, ELC-styreenheder og ELC-sensorik og muliggør en plug-and-play-installation uden programmeringsarbejde, mens kontoret er i brug. En manuel overstyring er som alternativ muligt med en almindelig 230 V-kontakt, DALI-knap eller ESY-Pen, og de forudindstillede opsætninger kan efter behov ændres efterfølgende.