Integrerede solceller til røde tegltage

Annonce – Dato 23 okt 2016

Danmarkspremiere på ny solcelleløsning på Building Green

Integrerede solceller til røde tegltage

Integrerede solceller til røde tegltage

Danmarkspremiere på ny solcelleløsning på Building Green

Gaia Solar har Danmarkspremiere på deres solcelleløsning til røde tegltage på Building Green 2016, en nyfortolkning af det traditionelle røde tegltag. En tagløsning, som producerer energi og modsat traditionelle tagbeklædninger tilbagebetaler sig selv.

Målsætningen har været at solcellepaneler i kombination med tagplader fra Steni skulle videreføre nogle af kendetegnene fra det traditionelle røde tegltag, samtidigt med at der skabes så homogen en tagflade som muligt, hvor solcellepanelerne ikke ødelægger æstetik og udtryk.  Og denne målsætning må siges at være lykkedes.

Højt æstetisk niveau

”Den nye løsning gør det muligt for bygherrer at vælge et energiproducerende alternativ til de røde teglsten, som samtidig har et højt æstetisk niveau.  Jeg er sikker på, at det vil betyde, at vi nu vil se solceller på flere bolig- og kontorejendomme i byerne, hvor traditionelle solcelleløsninger ikke har været accepteret,” udtaler adm. direktør Sigurd Leth, Gaia Solar og fortsætter:

”Vi har haft fokus på at integrere og tilpasse solpanelerne i det nuværende bygningsdesign, så man opnår et højt æstetisk niveau, og de røde tegltage har i lang tid været en tagtype, hvor det har været svært at integrere større arealer af solceller uden at ødelægge bygningens udtryk. Derfor er jeg både stolt over resultatet og fuld af forventninger til mulighederne.”

Danish Design Award

Den udviklede løsning blev tidligere på året nomineret til Danish Design Award i kategorien ”Clean world”, og fik følgende ord med af juryen:

”Traditionelle solcelleinstallationer er ofte ikke den mest elegante løsning og solpaneler kan ligefrem have en negativ effekt på prisen, hvis der er tale om en ejendom med høj arkitektonisk værdig”. Med denne løsning har man ifølge juryens begrundelse formået at forene smukt design og bæredygtighed.

Projektudvikling

Projektet og løsningen er udviklet sammen med Krydsrum Arkitekter, Enemærke og Petersen, Kurt Thomsen, Kuben Management, Cenergia, Solar City Danmark, og med støtte fra Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrations Program (EUDP) og deres særpulje for bygningsintegreret solenergi.

Yderligere information: www.gaiasolar.dk