Icopal Prisen 2015

Dato: 3 Dec 2015

Visionær arkitekt vinder årets pris for unge, nyuddannede arkitekter

Icopal Prisen 2015

Icopal Prisen 2015

Visionær arkitekt vinder årets pris for unge, nyuddannede arkitekter

Den nybagte arkitekt Trine Elisabeth Storck-Thy blev under en spektakulær event den 5. november på Arkitektskolen i København kåret som vinder af Icopal Prisen 2015.

Hun modtog prisen for sit stort tænkte afgangsprojekt ”A Common Fluent Ground”, som dommerkomiteen beskrev som både visionært, overbevisende og troværdigt.

Dommerkomiteen fandt endvidere, at projektet ”på fornemmeste vis håndterer et stort, komplekst og vigtigt emne … forslaget sætter samtidig fokus på arkitektens rolle som både samfundstænker og formgiver,” som det hedder i udtalelsen. 

Trine Elisabeth Storck-Thys vinderprojekt afspejler hendes erfaringer i forbindelse med et feltarbejde i Bangladesh i 2014, hvor det for alvor gik op for hende, at man som arkitekt kan gøre en forskel på mange niveauer i et samfund.

Bangladesh er hårdt ramt af klimaforandringerne, og projektet handler om at håndtere store mængder regnvand i byen Chittagong, så det bliver opsamlet og ledt hen, hvor den kan gøre gavn for borgerne.

Hun fortæller: ”I mit projekt sker opsamlingen i tagkonstruktioner i form af sejl, der hejses op og spændes ud før monsunen og fjernes og rengøres, når det er holdt op med at regne. Fra taget ledes vandet ned i en cisterne eller et vandtårn, som er fælles for et antal huse eller en hel bydel. Efter brug bliver spildevandet via kanaler, der udnytter de eksisterende hældninger i byen, ledt til lokale opsamlingsbassiner og derfra til større bassiner og videre ud af byen. På sin vej passerer vandet endvidere gennem strømproducerende vandenergianlæg.

Referenceprojekter fra BMI Danmark (Icopal & Monier)

Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark

Udv.renovering | København | 15-25 mio. Kr

Udv.renovering af museum i København . Selve byggeriet er påbegyndt maj 2013 ...

Vestergården II afd. 1-3035

Vestergården II afd. 1-3035

Udv.renovering | Herlev | 56 Mio.Kr

Udv.renovering af tæt/lav i Herlev med 215 lejligheder på 2 etager . Selve by...

Fuglebakken afd. 413

Fuglebakken afd. 413

Udv.renovering | Esbjerg | 160 Mio.kr

Udv.renovering af tæt/lav i Esbjerg med 187 lejligheder på 1 etager . Selve b...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår