Hygiejnisk industrigulv med bare 2 timers hærdetid

Dato: 7 Feb 2020

J&S Fugefrie Industrigulve hærder på bare to timer. Det miljøvenlige og opløsningsfrie gulvsystem er fødevarecertificeret og fås i et væld af farver og mønstre. Gulvet egner sig til alle brancher – også vandværker.

Når DIN forsyning leverer drikkevand til borgerne i Esbjerg, Ribe, Bramming og Varde er kvaliteten i højsædet. Det ansvar der følger med mærkes både i produktionen, processerne og i hele håndteringen af drikkevandet. I Danmark er det en selvfølge at vi har rent drikkevand, men der ligger en masse dybdegående processer bag.

Det betød også at der lå nøje overvejelser bag, med stor fokus på hygiejnen, miljøet, arbejdsmiljøet, og fødevaresikkerheden, da de gamle vandbeholdere ved Ribe Vandværk skulle skiftes ud. ”Årsagen til byggeriet af de nye vandbeholdere var fødevaresikkerheden. De gamle beholdere levede ikke op til DIN Forsynings ISO 22000 certificering”, begrunder Palle Kragh Rühe, som er driftsleder på vandproduktion i DIN forsyning. Det var vigtigt for DIN forsyning at være med i hele processen, da den høje kvalitet og service forpligter. Derfor var de inde over alle beslutninger når det kom til materialevalg. ”Det gennemgående tema for tilblivelsen af projektet har været hygiejnen og kvalitetssikkerheden, det er tydeliggjort i materialevalg heriblandt gulvløsningen” fortæller Palle Kragh Rühe.

tilblivelsen af projektet har været hygiejnen og kvalitetssikkerheden

Hygiejnen er altoverskyggende

Hvor de gamle vandbeholdere af beton lå under jorden, ligger de nye rentvandsbeholdere i stål over jorden. ”Det højner forsyningssikkerheden og gør det nemmere at opdage en evt. læk og forhindrer kontamination, da vi nu har et visuelt overblik og fuld kontrol over den filtrerede luft, der kommer ind i tankene. Det betyder således, at man modsat de gamle underjordiske tanke, kan træde ind i vandbeholderen. Derfor er hygiejnen og dermed rengøringen også afgørende for kvalitetssikkerheden”, udtaler Palle Kragh Rühe.

DIN forsyning valgte at gulvtype og materiale blev skrevet ind i udbuddet, da et gulv uden usund kemi, der samtidig er nemt at rengøre, var altafgørende for kvalitetssikkerheden. ”Vi fravalgte et gulv med fliser og fuger, da der kan gemme sig snavs og bakterier og derfor er vanskeligere at rengøre. Samtidig ønskede vi en kemifri-løsning” forklarer Palle Kragh Rühe. Gulvsystemet J&S Fugefrie Industrigulve er fødevarecertificeret og modsat Epoxygulve fri af opløsningsmidler. Valget af J&S Fugefrie Industrigulve kan ligeledes vise sig at være en økonomisk fordel i fremtiden. Gulvet er utroligt slidstærkt og har en lang levetid, men skulle der opstå skader på gulvet, kan J&S Fugefrie Industrigulve rykke ud og udbedre skaden på blot få timer, ”en dejlig bonus”, som Palle Kragh Rühe bifalder.

fuld kontrol over den filtrerede luft der kommer ind i tankeneVi fravalgte et gulv med fliser og fuger

Hvor andre industrigulve ofte har en hærdetid på 3-5 dage, er hærdetiden på valgte gulvsystem blot 2 timer, straks efter kan det hårdføre gulv holde til tunge maskiner. Her har J&S Fugefrie Industrigulve mange års erfaring, som blandt flere tæller Arla, Naturmælk og Greens Engros. ”Særligt virksomheder med store fødevareproduktioner er meget sårbare når det gælder produktionsstop, da det er dyrt at lukke produktionen ned. Med en hærdetid på kun to timer og gulve der ikke giver sundhedsskadelige gener, kan vi arbejde utroligt effektivt. Dette skaber langt mindre forstyrrelser i en fødevareproduktion, og betyder betragtelig mere fleksibilitet til en entreprenør eller arkitekt i et byggeprojekt”, fortæller Palle Olsen, direktør i J&S fugefrie industrigulve.

Godt samarbejde med J&S Fugefrie Industrigulve

Palle Kragh Rühe har været glad for samarbejdet med J&S Fugefrie Industrigulve, selvom Per Aarsleff, som totalentreprenør, havde den primære kontakt til J&S Fugefrie Industrigulve. Palle Kragh Rühe bed særligt mærke i afslutningen på projektet. ”Vi har haft et godt samarbejde med dem (red. J&S Fugefrie Industrigulve). Efter de har lagt gulvene, har de gennemgået deres arbejde sammen med os. De har lyttet til os, og vi har følt os hørt. De småpunkter vi bemærkede, blev efterfølgende udbedret. Det er ikke hos alle virksomheder man oplever det”, afslutter Palle Kragh Rühe.

J&S Fugefrie Industrigulve har kvalitet, fleksibilitet og service i højsædet

De langtidsholdbare gulvsystemer har en hærdetid helt ned på 2 timer hvilket sikrer høj fleksibilitet og en effektiv arbejdsproces. Samtidig er der væsentlige besparelser at hente for bygherrer, da produktionen ikke skal lukkes ned eller beboere genhuses i længere perioder. Arbejdet gennemgås altid med bygherre inden J&S Fugefrie Industrigulve ser projektet som afsluttet. Den ekstra service giver tryghed og skaber en god og nær relation til kunderne.

De langtidsholdbare gulvsystemerIndustrigulves løsninger er miljøvenlige, giftfrie og uden opløsningsmidler

Fødevarecertificeret industrigulve

J&S Fugefrie Industrigulve bruger 2-komponent modificeret methylmethacrylat, som er opløsning- og VOC-frie og dermed et færdigt hærdet giftfrit materiale. De miljøvenlige produktionsprocesser og materialer er derfor yderst velegnet til fødevarevirksomheder og lignende industrier.

Mange løsninger, samme høje kvalitet

J&S Fugefrie Industrigulve tilbyder mange løsninger. Gulvsystemet fås i et stort udvalg af farver og forskellige mønstre. Det giver arkitekter og bygherrer frihed til at tænke gulvløsninger ind i projektets design og bygningens arkitektur uden at gå på kompromis med kvaliteten og gulvets fordele.

Direktør Palle Olsen: palle.olsen@jsgulve.dk, +45 27 21 16 32.

Referenceprojekter fra J&S Fugefrie Industrigulve ApS

Naturmælk AmbA

Naturmælk AmbA

Tinglev

Naturmælk er et lille ambitiøst mejeri der er ejet af leverandørerne. De har ...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår