Hvorfor gå på kompromis med design og brandsikring?

Annonce – Dato 31 maj 2024

I dag står vi over for en stadigt voksende udfordring inden for bygningsrenovering: hvordan kan vi opgradere ældre bygninger til moderne standarder for energieffektivitet og bæredygtighed? Den tredje parameter er at opretholde facadens funktion og samtidig sikre at den lever op til nutidens standarder for brandsikring.

Teglfacade-leverandøren V. Meyer A/S og Constructia ApS har fokus på hver sin side af facaden

V. Meyer A/S og Constructia ApS slår spalterne sammen for et godt design og passiv brandsikring

Teglfacade-leverandøren V. Meyer A/S og Constructia ApS har fokus på hver sin side af facaden, hvor V. Meyer har stor fokus på det arkitektoniske udtryk, og Constructias speciale ligger i at designe passiv brandsikring i form af membraner med brandtekniske egenskaber, som sikrer funktionelle facader i hverdagen. Andreas Qvade, Salgsdirektør hos V. Meyer A/S udtaler, at for dem handler det om, at skabe en proces for kunden, hvor du har hele designet med fra starten af og at du kan føle dig sikker på at det virker.

Teglfacade-leverandøren V. Meyer har stor fokus på det arkitektoniske udtryk

I Constructia ApS er vi rigtig glade for vores samarbejdet med V. Meyer A/S. Vi har designet vores brandsikringsløsning, så den er skræddersyet til alle deres facadetegl. Begge virksomheder har den tilgang, at vi gerne vil tilbyde høj kvalitet med lang levetid. Med Constructias fokus på passiv brandsikring som ligger bag facaden og V. Meyers tidløse design, kan vi tilbyde kunden en unik oplevelse, hvor alle detaljer er gennemtænkt fra starten.

Bygningskonstruktør og arkitekt hos V. Meyer A/S, Bjartur Fríði Clementsen, siger, at ”når vi gerne vil udbrede brugen af kvalitetsprodukter som skifertegl baseret på naturmaterialer med lang levetid, så giver det ro i maven, at man kan fokusere 100 % på det arkitektoniske design og vide, at der er sikkerhed bag ved formgivningen.”

Ventilerede facader '

Ventilerede facader har længe været anerkendt for deres evne til at forbedre bygningers energieffektivitet, indeklima og holdbarhed. I hulrummet mellem ydervæggen og den ventilerede facade genererer "skorstenseffekten" en stigende luftstrøm, der muliggør naturlig ventilation og garanterer bygningens åndbarhed og optimering af varme- og energiydelsesniveauerne, som kan resultere i reduktion i forbrugsniveauet og forbedrede trivsel for bygningens beboere.

Det er vigtigt at sikre, at det ventilerede hulrum udfører sin funktion, men som det er med mange ting, kan det have en katastrofal følge, hvis man ikke sørger for korrekt udført brandsikring af facadesystemet.

Det er vigtigt at sikre at det ventilerede hulrum udfører sin funktion

”Med facader som kan skabe glæde i rigtig lang tid, giver det mening at anvende produkter bag ved regnskærmen, som kan bestå tidens tand” – Gardar Thorvardarson, Direktør Constructia ApS. Med RH/RV hulrumsbarrier har vi et skræddersyet system, skabt til formålet. Ved normale betingelser kan det betragtes som en passiv brandsikring, som ligger i dvale bag ved facaden og sikrer funktionel ventilation i det ventilerede hulrum. Systemet er testet til at kunne holde i 60 år og kræver ingen vedligeholdelse. Vi kan designe vores system til et hulrum fra 25mm og op til 425 mm, hvor den mindste hulrumsbarrier kommer i en dimension på blot 1,5 mm, som giver en reduktion i luftstrømning på kun 6 %. Hvis skaden er ude, regerer den ekspanderende del af brandstoppet ved 130° C og lukker hulrummet på kun et minut, og efter to minutter er temperaturen på den anden side af brandadskillelsen under 180° C. Vores standard system er designet til at kunne holde i 60 minutter ved brand, som giver god tid til at sørge for, at alle kommer ud i god behold. Det gode ved vores løsning er også at den er helt uafhængig af ophængs systemet for facaden, så hvis der sker noget kan man sove helt rolig om natten, og være sikker på at den bibeholder sin position.

Systemløsning til hulrumsbarrier fra Constructia ApS og facadetegl system fra V. Meyer A/S

Fordele ved at anvende systemløsning til hulrumsbarrier fra Constructia ApS og facadetegl system fra V. Meyer A/S:

  • En samlet facadeløsning med brandstop
  • Stor empirisk viden på alle fronter
  • Lang holdbarhed
  • System som er nemt i opsætning
  • Skræddersyet løsning
  • System som er godkendt til Svanemærket byggeri og kommer med EPD

Klik her og læs mere om vores brandsikring system

Hulrumsbarriere fra Constructia

YDERLIGERE INFORMATION

Kontakt teamet bag Constructia og hør mere om vores hulrumsbarriere og samarbejdet med V. Meyer A/S på info@constructia.dk, tlf.: 5366 6401 – Du kan også kontakte V. Meyer direkte på info@vmeyer.dk, tlf.:  3379 3366.

Kontakt: Gardar Thorvardarson, e-mail: got@constructia.dk, tlf.: 53666401.