Hvad er ordentlighed?

Annonce – Dato 5 sep 2023

Hos Frøslev er ordentlighed et spørgsmål om at behandle vores omverden godt. Det gør vi ved at levere certificerede og miljøvenligt behandlede træprodukter til byggeriet. Og så er træ samtidig med en fornybar ressource, der binder CO2, og som har lang levetid.

Frøslev - Et miljøvenligt alternativ til traditionel trykimprægnering Frøslev Embla Thermowood - svanemærket

Her er vores 3 bud på ordentlige produkter:

Frøslev Sature® - et miljøvenligt alternativ til traditionel trykimprægnering

Sand og vand. Sådan lyder basen i Frøslevs nye, naturlige træimprægnering Frøslev Sature®, der er fri for biocider og tungmetaller, og som i funktionalitet kan leve op til den næsten 200 år gamle, traditionelle trykimprægnering. Frøslev har i samarbejde med Bollerup Jensen, udviklet Frøslev Sature®, der i al sin enkelthed er silikatimprægneret fyrretræ i bedste Select-kvalitet fra certificerede, nordiske skove.

Frøslev Sature® imprægneres helt ind til kernen med naturligt forekommende silikat og beskytter træet imod trænedbrydende organismer samt minimerer optagelsen af vand og fugt. Det betyder, at Frøslev Sature® er stærkt og holdbart træ særligt velegnet til terrasser og udendørsbeklædning.

Vinder af Building Awards Innovationsprisen 2022

Lanceringen af Frøslev Sature® er ikke gået ubemærket hen. Frøslev Sature® har vundet Building Awards Innovationsprisen 2022 for at være yderst holdbart, have en mere miljøvenlig profil og dermed bidrage aktivt til at reducere byggebranchens CO2-udledning.

Frøslev Sature® produceres på Frøslevs egne anlæg i Frøslev.

Læs mere om Frøslev Sature®

Frøslev Embla® ThermoWood® – Svanemærket

Den unikke varmebehandling af træet øger holdbarheden og gør det modstandsdygtigt overfor svamp og råd, så træet blandt andet kan anvendes til facader og terrasser. Hele processen, der omdanner almindeligt træ til ThermoWood, sker uden brug af kemikalier, og derfor fås Frøslev Embla® ThermoWood i fyr også som Svanemærket.

Frøslev Embla findes i to forskellige træsorter med hvert sit udtryk og kvalitet. Fyr er det klassiske valg, som udelukkende produceres af træ fra de nordligste skandinaviske breddegrader for at sikre smalle årringe og dermed god holdbarhed. ThermoAsk er det mere eksklusive valg, og produktet er kendetegnet ved i princippet at være knastfrit.

Frøslevs ThermoWood efterspørges i stor stil blandt andet som følge af træets miljøprofil. Og så produceres det lokalt i eget produktionsanlæg i Frøslev nær Padborg, så der er fuld kontrol med kvaliteten af det færdige produkt.

Læs mere om Frøslev Embla ThermoWood

Frøslev Abodo – varme og vanddamp, intet andet

Premium-produktet Frøslev Abodo er fremstillet af New Zealandsk fyrretræ. Træet kan bruges som et alternativ til hårdttræ, og ligesom askevarianten er Abodo i princippet knastfri.

Som alt andet Embla-træ er Frøslev Abodo modificeret ved høj temperatur kun tilsat vanddamp i forarbejdnings-processen. En proces, der er 100 % fri for kemisk tilsætning, og som gør det formstabilt og resistent overfor råd og svamp.

Frøslev Abodo er et plantagetræ, der gror rigtig godt under de optimale omstændigheder. Fra træet bliver plantet til det er fældningsmodent går der ca. 28 år - et nordisk fyrretræ fældes til sammenligning først efter ca. 80 års vækst. I vækstperioden optager træet lige så meget CO2 fra atmosfæren, som et tilsvarende træ gør på 80 år. Dvs. CO2 optaget kan ganges med 3.

Læs mere om Frøslev Abodo her

Ordentlighed er også lig dokumentation – derfor finder du EPD’er på alle tre produkter her.

Referenceprojekter fra Frøslev

Kaktustårnene

Kaktustårnene

Nybygning | København | 475 mio.kr

Nybygning af kollegier/ungdomsboliger svarende til 3 bygninger i København me...

Den Gamle By Aarhus

Den Gamle By Aarhus

Nybygning | Aarhus | 32 mio.kr

Nybygning af museum i Aarhus på 1 etager hvor den ene etage er under jorden ....

Jyllands-Posten

Jyllands-Posten

Nybygning | Aarhus | 180 mio.kr

Nybygning af kontorbygning svarende til 1 bygninger i Aarhus på 5 etager . Se...

KAB-Huset

KAB-Huset

Nybygning | København | 180 mio.kr

Nybygning af kontor, butikker m.m. i København på 4 etager hvor den ene etage...