Har du styr på dine projektansættelser?

Annonce – Dato 5 Apr 2018

Se de 5 dyre fejl mange laver – og hvordan du undgår dem

Har du styr på dine projektansættelser?

5 typiske fejl ved projektansættelser

Sådan undgår du, at din projektansættelse bliver en dyr fornøjelse

Anam Yasin er personalejuridisk rådgiver i DataLøn. Hun ser mange sager, hvor en projektansættelse går galt. Her giver hun dig de 5 typiske og største faldgruber ved projektansættelser.

1. Du laver ikke en ansættelseskontrakt
Hvis projektmedarbejderen arbejder mere end 8 timer om ugen og skal være ansat i mere end en måned, er det et lovkrav, at der laves en ansættelseskontrakt. Men uanset varigheden af ansættelsen bør du altid lave en kontrakt, så spillereglerne er på plads. Hvis der opstår en tvist, er det nemlig dit ansvar at bevise, at der var tale om en tidsbegrænset og ikke en permanent stilling. Hvordan skal du bevise det uden en kontrakt?

2. Du glemmer deadline for ansættelsesophør
Hvis ansættelsen udløber den 31. i en måned, men medarbejderen fortsætter med at arbejde efter denne dato, så kan medarbejderen rent juridisk blive anset for at være fastansat. Og så skal der udbetales løn i medarbejderens opsigelsesperiode. Det kan altså hurtigt blive dyrt at glemme deadline for en projektansættelse.

Læs mere om DataLøn og vores rådgivning

3. Du forlænger ansættelsen
Hvis det projekt, medarbejderen arbejder på, ikke er færdigt til tiden, kan kontrakten forlænges med en ny slutdato. Der skal dog altid være en objektiv årsag til, at du har forlænget ansættelsen – du kan ikke bare blive ved med at forlænge projektansættelsen. I stedet bør du lave en ny ansættelseskontrakt eller et tillæg til kontrakten for hver forlængelse.

4. Du tror, at du ikke behøver at overholde ansættelsesretten
Selvom det er en projektansættelse, skal du stadig overholde den almindelige ansættelsesretlige lovgivning. Det betyder, at medarbejderen skal have feriepenge og ret til at afholde ferie ligesom de øvrige ansatte. Og er der adgang til kantine og motionsrum for de almindelige ansatte, skal projektmedarbejderen også have adgang. Du må nemlig ikke forskelsbehandle en medarbejder på grund af en projektansættelse.

5. Vikaransatte bliver ikke ansat ifølge vikarloven
Hvis du ansætter en medarbejder, som oprindeligt kommer fra et vikarbureau, skal han eller hun ansættes efter nogle særlige regler i vikarloven. Formålet er, at en virksomhed ikke må udnytte vikarer, så de stilles dårligere end fastansatte.

Vil du have din egen juridiske rådgivning?
Hos DataLøn kan vore dygtige personalejurister hjælpe dig med at finde vej i junglen af juridiske regler på personaleområdet. Og vælger du DataLøn Ekspert, er rådgivningen inkluderet i dit abonnement.

Læs mere om DataLøn og vores rådgivning.