Grønne byggematerialer og cirkulær økonomi, der holder

Annonce – Dato 7 nov 2019

NaverGruppen leverer materialer til tag og facader med fokus på bæredygtighed På Building Green præsenterer NaverGruppen blandt andet naturskifer, genbrugsskifer og et nyt produkt med tagpap, der har en grøn profil. Virksomheden har flere bud på byggematerialer, som kan bidrage til den måde, bygherrer og entreprenører tænker tag og facader på. NaverGruppen er specialiseret inden for kobber og zink – er leverandør af skifer til tag – og nu også til facader.

NaverGruppen leverer materialer til tag og facader

Nyt liv i en sekundær funktion

- Skifer har en lang levetid og en fantastisk bæredygtighedsprofil. NaverGruppen er i gang med et projekt omkring ”Urban Mining” og genbrug af den skifer, som allerede findes på københavnske tage. Når NaverGruppen leverer et nyt tag til en ejendom, har vi en rolle i forhold til den skifer, der nedtages, da den helst skal bruges på en fornuftig måde i stedet for bare at blive knust til fyld, som man typisk har gjort. Ved forsigtigt at nedtage skiferen i mindre mål, kan den bruges som facadeskifer, fortæller CEO og indehaver af Navergruppen, Peter Duch og fortsætter:

Levetider mellem 50 og 150 år

- En høj håndværksmæssig kvalitet både hvad angår produktet og det udførte håndværk gør det værd at investere i, og mange vælger det, fordi de ser det som en del af deres bidrag til en cirkulær økonomi. Cirkulær økonomi er et positiv input i vores hverdag, hvor vores materialer kan genbruges flere gange og derved får en lang levetid. Håndværket, vi udfører, og energien vi lægger i det – både fysisk og i forhold til CO2-regnskabet – fordeles over mange år, fordi levetiden på vores produkter strækker sig fra 50 til 150 år. Kun kobber kan komme op på den samme levetid som skifer.

Levetider mellem 50 og 150 aar

Kobber- og zinktage eller facader skal let kunne afmonteres igen

Ifølge Peter Duch er fordelen ved alle rene metaller såsom rent kobber, zink eller aluminium, at de kan omsmeltes og genbruges hundredvis af gange. Selve metallet forringes ikke af at blive omsmeltet, så genanvendelsesmulighederne er næsten 100%. Selvom der er en omkostning ved omsmeltning, vil det også være billigere at indkøbe genbrugsmetaller fremfor at købe nyt.

- Det er vigtigt i forhold til den cirkulære økonomi, at man også kan genanvende metaller, enten ved at omsmelte det, eller endnu bedre, ved at bruge det i en ny funktion, ligesom med skiferen. Selvom det sker, skal vi blive bedre til at lave et nyt kobbertag, der er let af afmontere og skille ad igen. Et komposit produkt i ét stykke, såsom kobber med et lag isolering bag, er svært at bruge igen.

Tagpap i en grønnere udgave

På Building Green fremviser NaverGruppen naturskifer, såvel nyt skifer som genbrugsskifer, samt et nyt tagpap produkt fra den tyske producent Binné. Ifølge Peter Duch er tagpap i sig selv ikke bæredygtigt, men er den mest holdbare løsning til de flade tage.

NaverGruppen vil derfor tilbyde den nye tagpap, som er en grønnere udgave, hvor de farlige og forurenende stoffer fra forbrændingsmotorer nedbrydes og omdannes til ufarlige salte, der udvaskes med regnen.

- 100 m2 belagt med denne tagpap svarer til at plante et 1.000 m2 grønt areal. Der bliver lagt mange tusinde kvadratmeter tagpap i Danmark hver eneste dag, hvorfor det ville være fantastisk, hvis det var miljøvenligt og hjalp til at forbedre af luften, siger Peter Duch.

Frederiksberg og Københavns Kommune ser perspektivet

- Det koster ikke alverden i forhold til, hvad det gavner, siger han og fortæller, at Frederiksberg Kommune har afsat en separat bevilling til, at deres betonfliser bliver belagt med titaniumoxid. Københavns Kommune er på vej med samme ekstra bevilling.

- Samtidig gør det ikke den store forskel for tagdækkeren, der skal lave det, og for dem, der har en stor erhvervsejendom, er det kun positivt at kunne tage det med i CSR-perspektivet, at de har gjort miljøet, samfundet og vores klode en stor tjeneste ved at vælge produkter, som har en lang levetid og stor genanvendelighed, slutter Peter Duch.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår