Gipsplade, der anvendes som vindspærre plade

Annonce – Dato 23 nov 2017

Siniat Weather Defence - den første gipsbaserede vindbeskyttelsesplade

Gipsplade, der anvendes som vindspærre plade

SINIAT WEATHER DEFENCE – EN PRISVINDENDE, HØJTUDVIKLET GIPSPLADE, DER ANVENDES SOM VINDSPÆRRE PLADE

En gipsplade til udendørs brug som vindspærre? Det lyder ikke umiddelbart som en langtidsholdbar løsning, men sådan forholder det sig faktisk med gipspladen Weather Defence, der fungerer som vindspærre plade.

RISE (SP) Certificering samt SINTEF Teknisk Godkendelse

Siniat Weather Defence er den første gipsbaserede vindbeskyttelsesplade, der har opnået RISE (SP) Certificering samt en SINTEF Teknisk Godkendelse. 

Weather Defence anvendes som vindbeskyttelsesplade i ydervægskonstruktioner, facader m.m. Pladen fås i 900 mm og 1200 mm bredde. Tykkelsen er 9,5 mm.

Nyeste skud på stammen

Pladen blev præsenteret for første gang på Byggeri '16 i Fredericia. Weather Defence er således nyeste skud på stammen, og den rummer et væsentligt potentiale både herhjemme og globalt. 

Weather Defence er en H1 plade med ekstremt lav vandabsorption. Og da pladen samtidig er 100 procent resistent mod råd/svamp, betyder det, at pladen kan stå eksponeret for vind/vejr uden klimaskærm i op til 12 måneder uden at tage skade.

Brandmæssigt holder Weather Defence den højeste materiale klasse A1, samt beklædningsklasse K1-10.

Håndteres som en almindelig gipsplade

Weather Defence har yderligere den fordel, at den håndteres som en almindelig gipsplade. Skær og knæk på sædvanlig vis uden brug af mekanisk værktøj. Den vejer i øvrigt blot 8,5 kg/m2, hvilket letter håndtering og montering. Den kan monteres på såvel træ- som stålunderlag, og for optimal vindtæthed tapes samlingerne.

Weather Defence kan kombineres med mange forskellige facadebeklædninger som fx isolerende facadesystemer, hvor pladen fungerer som isoleringsunderlag, og i facadesystemer eller som system løsning sammen med SINIAT Aquaboard pudsede facader.

► Se mere på www.siniat.nu