Giftfrie gulvbelægninger til fødevareindustrien

Dato: 1 Feb 2018

Hærder på to timer - langtidsholdbar

Giftfrie gulvbelægninger til fødevareindustrien

Giftfrie gulvbelægninger til fødevareindustrien

Hærder på to timer - langtidsholdbar - TÜV-certificeret

AcryliCon gulvbelægninger har kvaliteter, der giver langsigtet holdbarhed, uanset hvor gulvet er installeret. Acrylicon gulve er ekstremt modstandsdygtige overfor kemikalier, rengøringsmidler, olie, væsker og andre spild. På grund af AcryliCons kemiske egenskaber vil hvert lag (Primer, coating og top coating) kemisk bindes, frem for at binde sig mekanisk som ved epoxy- og polyurethanbelægninger. Alle AcryliCons gulvbelægninger er færdighærdede på to timer.

Farver, der skaber en følelse af velvære

AcryliCon fås i en bred vifte af farver, der kan opfylde alle krav. Forskellige områder kan have forskellige farver og derfor medvirke til at forbedre trafikergonomien med farvekoder. I mange arbejdsområder er skridsikring en nødvendighed. AcryliCons overflader kan forsynes med en række af skridsikkerhedsteksturer, der passer til de fleste miljøer.

Microban beskytter mod vækst af mikrober

AcryliCons Microban teknologi har gennemgået en omfattende, uafhængig laboratorietest og har et langt erfaringsgrundlag for sikker brug. Microban teknologien giver kontinuerlig antimikrobiel beskyttelse mod bakterier, mug og skimmel, som kan forårsage pletter, lugte og produktforringelse. Microban beskyttelse kan ikke vaskes eller slides væk. ACrylicon med Microban beskyttelse er det perfekte gulv til fødevareindustrien og er fødevaregodkendt.

Acrylicon Dekor System til fødevareindustrien

AcryliCon Dekor System med gradueret kvartssand er det ideelle valg til våde og hårdt belastede områder, hvor hygiejne og rengøringsvenlighed kræves. AcryliCon Dekor system leveres også med skridsikring i ønsket styrke. Anbefales til næringsmiddelindustri, fiskeindustri, bryggerier, storkøkkener, bilindustri, ekstremt våde miljøer, mekanisk- og kemisk industri m.m.

CASE:

Hos Naturmælk AmbA i Tinglev er der blevet udlagt henved 550 m² AcryliCon Dekor belægning fordelt på flere rum, primært lagerrum til deres oste. Ca. 110 m² er Dekor udført med Microban Antibakteriel beskyttelse for at hindre udviklingen af utilsigtede bakterier ved lagringen af specialoste. Rumtemperaturen i lagerrummene ligger mellem +3 til +15 grader. Der er udført hulkehl i alle rum samt opkanter i enkelte rum. Hele løsningen er udført som AcryliCon’s særlige Single Point Warranty System med 10 års garanti. Den lange garanti, muligheden for at anvende Microban, den dokumenterede lange levetid samt at den færdige belægning er giftfri, var grunden til at valget faldt på AcryliCon.

Lugt- og smagstest

Sammen med Naturmælk AmbA har AcryliCon Danmark udført følgende forsøg: ”I to kasser blev anbragt flere typer oste, fløde, mælk og smør. Disse fødevarer var anbragt både på normal vis samt u-emballeret. Således var f.eks. mælk hældt op i et bæger. Derefter blev der lagt to forskellige typer AcryliCon produkter til afhærdning i kasserne. Et produkt i hver kasse. Det var AcryliCon Primer samt AcryliCon Topcoat. MMA (Metyl Metha Acrylate) er kendt for sin kraftige lugtafgivelse under hærdeprocessen, der vare op mod to timer.

Normalt er risikoen for optagelse af smag størst i fødevare med fedtindhold, så vi var spændte på dette forsøg. Hvis der ikke blev optaget smag fra denne hærdning, ville det kunne lade sig gøre at udlægge AcryliCon Industrigulvbelægning i produktionsrum under produktion samt lager, hvor der måtte være fødevare tilstede. Der var ikke umiddelbart tegn på afsmag fra AcryliCons produkter ved en smagstest efter fire timers henstand i prøvekasserne,” udtaler Peter Madsen, Naturmælk AmbA.

Certificering:

Gulvsystemerne AcryliCon Dekor, AcryliCon Flake og AcryliCon Variant er TÜV-certificerede til anvendelse i fødevareindustrien.

Se mere på www.acrylicon.com/da/

For mere information kontakt Sune Olsen på tlf. 60161535, Sune.N.Olsen@AcryliCon.DK

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN