Genbrugsfrontløber indtager Building Green

Annonce – Dato 24 okt 2017

Ytong har indtaget det grønne førerfelt

Genbrugsfrontløber indtager Building Green

Genbrugsfrontløber indtager Building Green

Ytong har indtaget det grønne førerfelt

Building Green-veteranen Ytong ser frem til at fortælle årets messedeltagere om indsatsen med indsamling og genanvendelse af spildmateriale fra byggepladsen til nye byggematerialer.

Drevet af tæt kontakt til daglig praksis

Igen i år ser Ytong frem til at rette spotlyset mod bæredygtighed i praksis, når producenten indtager stand nr. 65 på Building Green 2017 d. 1.-2. november i Forum i København. Nok en gang vil bl.a. Ytong Multipor, Ytong Energy+ og Silka Vægsystem kunne opleves, ligesom producenten vil dele ud af sine mangeårige erfaringer med at producere cirkulært med fokus på at reducere materialespild og forbedre det miljømæssige aftryk.

- Alt for meget byggemateriale går til spilde i nutidens byggeri, og derfor er det afgørende, at vi bliver bedre til at udnytte de mange værdifulde ressourcer, som bogstaveligt køres på lossepladsen i dag. For os handler det ikke mindst om at vise messens besøgende, at det kan lade sig gøre at forvandle visionerne til konkret og ikke mindst rentabel praksis i byggeriet, forklarer salgsdirektør Morten Bak.

Fra spildmaterialer til nye byggeblokke

Blandt de tiltag, som Ytong i de senere år har gennemført for at reducere materialespild i byggeriet, er indsamling og genbrug af byggeaffald til produktion af nye byggematerialer. Via en innovativ affaldsordning indsamler og genanvender producenten således selv spildmaterialer fra byggepladsen.

- Ud over at affaldsordningen giver ny værdi til materialerne, løser den også det problem, at de udførende ofte skal bruge mange ressourcer på håndtering og bortskaffelse af sit byggeaffald. Helt konkret har affaldsordningen resulteret i vores nye byggeblok Ytong Synergi, som består af 100 pct. genanvendt porebeton spildmateriale fra byggepladser, slutter Morten Bak af.