Fuldautomatisk ventilationssytem til køkkener

Annonce – Dato 10 Dec 2019

M.A.R.V.E.L. (Model-based Automated Regulation of Ventilation Exhaust Level) er den eneste teknologi, der kan justere luftmængden på hver enkelt emhættesektion, uafhængigt af hinanden ud fra brugen af køkkenudstyret. Det er muligt at spare op til 64 % på den udsugede luftmængde uden at gå på kompromis med indeklimaet! M.A.R.V.E.L. er en unik kombination af forskellige innovationer, som resulterer i et enormt besparelsespotentiale.

HALTON M.A.R.V.E.L. - Fuldautomatisk behovsstyret ventilationssystem til køkkener

Dokumenteret besparelse

Luftmængdereguleringen i køkkenet er automatisk og baserer sig på aktiviteten under emhætterne, så der aldrig bliver brugt mere energi end nødvendigt. Målinger taget på Hotel Scandic Aarhus City viser, at ventilationen gennemsnitligt kører med en luftmængde der er 43,3 % lavere end den maksimale, hvilket giver en stor driftsmæssig besparelse og en kort tilbagebetalingstid for systemet.

Sensorstyret justering af udsugningsluften

M.A.R.V.E.L. identificerer kogeaktiviteten ved hjælp af en kogeaktivitetssensor (Haltons patenterede og innovative IRIS™ sensor), som integreres i alle Capture Jet™ emhætter. Med denne er det muligt for M.A.R.V.E.L. VAV-systemet kontinuerligt at justere udsugningsluftmængden på hver enkelt emhættesektion i forhold til den aktuelle kogeaktivitet.

Luftmængdereguleringen i køkkenet, ventilation

Driftssikker køkkenventilation

For køkkenpersonalet hos Scandic Aarhus City er komforten og det lave lydniveau heller ikke uvæsentlige faktorer på den daglige arbejdsplads.
”Når så mange mennesker skal bespises hver dag, er der travlt i et hotelkøkken. Men alle lugte bliver i køkkenet og fjernes herfra på grund af den effektive udsugning, der tilpasser sig aktivitetsniveauet. Systemet fungerer på alle måder perfekt, og så er det meget behageligt, at udsugningen ikke støjer. Det gør det ulig meget nemmere, når vi er 10-12 mand på arbejde, at vi både kan tale sammen og høre hinanden”, udtaler Torben Rhode, Head Chef på Scandic Aarhus City.

Driftssikker køkkenventilation fra Halton

Store besparelser på energiforbruget

Energiforbruget til driften af ventilationsanlæg udgør en stor procentdel af det overordnede energiforbrug i et professionelt køkken. Jo større køkkenet er og jo længere driftstid på maksimal luftmængde, des højere energiforbrug. Men alt køkkenudstyret bliver sjældent anvendt på samme tid i hele køkkenets driftsperiode. Alt afhængigt af vejrforhold giver M.A.R.V.E.L. en besparelse på op til 50 % på energiforbruget til luftkonditionering af et køkken.

Fordelagtig tilbagebetalingstid

Takket være den store reduktion i energiforbrug til luftkonditionering samt den store besparelse på driften af ventilatoren er tilbagebetalingstiden typisk 1-3 år alt afhængig af driftsmønstret i køkkenet. 
Halton udfører gerne tilbagebetalingsberegning.

Halton udfører tilbagebetalingsberegning.